Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

10 tips til når du skal låne på nettet

Lån på nettet er vokset rigtig meget de seneste år. Det er en populær måde at låne på, og derfor er der rigtig mange firmaer om buddet. Det kan derfor nemt virke uoverskueligt, når du ikke har prøvet det før, og derfor har jeg samlet 10 gode råd, når du kaster dig ud på et lånemarked, du ikke kender endnu. Hvis du følger alle mine gode råd, som jeg har samlet sammen gennem mine erfaringer og ved at sætte mig ind i de forskellige firmaer, så er du godt klædt på, og du finder nemt det lån, som passer dig og din situation. Ja jeg bruger muligheden for at låne på nettet, for det er nu en gang en hurtig, sikker og effektiv måde at låne penge, uden der bliver stillet spørgsmål til, hvad jeg skal bruge pengene til, og uden jeg skal stille sikkerhed. Det vil banken i hvert fald aldrig gøre. Jeg kan bruge pengene, som jeg vil, og den frihed ved et lån har jeg ikke fundet andre steder. Derfor er jeg fan af denne måde at låne penge på. Og så hjælper det da bestemt også, at det er noget af det nemmeste at søge om. Aldrig har jeg set så enkle ansøgninger til noget som helst. Og svartiderne er tilsvarende hurtige den anden vej. Alt i alt er det en løsning, jeg kun kan anbefale, så også du kan realisere drømme, hvad din drøm så end måtte være.

Nummer 1

Vælg altid et firma, der er godkendt af Finanstilsynet. Det er din sikkerhed for, at det firma, du vil låne fra, er underlagt dansk lovgivning og dermed også dansk kontrol. Det giver dig også mulighed for at klage, hvis der er noget, du er utilfreds med. Det er en information, du let kan finde, og de reelle firmaer henviser også til det på deres hjemmesider.

Nummer 2

Vælg et sted, hvor du kan underskrive med NemID. Det foregår med NemID som alle andre steder, hvor du bruger det, som for eksempel din netbank og e-boks. Det er din sikkerhed for, at oplysningerne kan krypteres, og det er samtidig din sikkerhed for, at det er dig, der underskriver, og at andre ikke kan misbruge dine oplysninger. Du kan kun bruge NemID på din computer og ikke, hvis du vælger et SMS-lån. Det skal ikke bekymre dig med SMS-lån, for der er selvfølgelig også sikkerhed her. Og lige meget hvad er beløbene på SMS-lån små i forhold til dem, du kan optage på nettet. Sikkerheden er dog helt i top her også, så du kan sagtens bruge denne løsning, hvis du har brug for det. Har du ikke NemID, så vil det bare tage længere tid. Så bliver din låneaftale sendt som almindeligt brev, som du så skal underskrive og sende tilbage til firmaet. Du får først pengene, når du har underskrevet, så NemID er bestemt at foretrække, fordi det gør hele processen meget hurtigere end på den gammeldags måde med fysisk underskrift.

Nummer 3

Du skal finde ud af, præcist hvor meget du har brug for. Det kan ikke svare sig at låne for lidt. Låner du for lidt, kan du ikke få det, du gerne vil have, og så bliver lånet ligegyldigt. Måske skal du optage endnu et lån, og har du mere end et lån, kan det nemt blive rigtig dyrt for dig, og det er der ingen grund til. Du skal samtidig ikke låne for meget. Lånet skal betales tilbage, og der er ingen grund til at betale tilbage på et lån, hvor du kun havde brug for noget af det. Du får bare udgifter uden grund. Så når du ved, hvad du gerne vil have, så undersøg, hvad det vil koste dig. Hvis du skal på ferie, så glem ikke lommepenge, men er det til en computer, så undersøg det marked, så du ved, hvad du gerne vil have, og hvad den koster.

Nummer 4

Du skal også vælge den rigtige løbetid. Når du kender beløbet, du gerne vil låne, så skal du vurdere, hvor meget du kan og vil betale om måneden. Beløbet må ikke blive så højt, at din hverdag bliver presset til det yderste, så der ikke er råd til at leve. Samtidig skal beløbet ikke være for lavt, for så skal du betale tilbage over en længere periode uden grund. Du bør have et budget, og ud fra det kan du afgøre, hvad du er mest komfortabel med, når du skal låne penge. Det er ikke så svært at lave, og de fleste har et husholdningsbudget, som afbetalingen så bare skal være en del af. Du skal også huske, at der findes nogle helt små lån, hvor du skal betale tilbage senest en måned senere. Alt efter din situation, kan det sagtens være den slags lån, der passer dig, men kun hvis du ved, at du har pengene en måned efter.

Nummer 5

Du skal også overveje, hvilket slags lån du foretrækker. SMS-lån er som regel lån med en meget kort løbetid som beskrevet ovenfor. De er rigtig gode til her og nu ting, der ikke kan vente, og til den situation, hvor du ved, du får pengene til at betale tilbage indenfor 30 dage. Men det er ikke et lån, du skal tage til større investeringer, eller hvis du allerede nu ved, at du ikke kan betale når løbetiden udløber. Du kan også vælge et kviklån. De hedder også quicklån og hurtiglån, men princippet er det samme. Her kan du låne noget mere end ved et SMS-lån, og det er alle lån, der foregår via nettet. Det er lånet til de lidt dyrere ting, men det er også et lån, hvor du kan låne lige så lave beløb som ved SMS-lån, hvis det er det, du har brug for. Endeligt kan du optage et forbrugslån. Her er beløbene typisk højere end ved de to andre og løbetiden kan være meget længere – flere år – hvis det er det, du har brug for. Det er som navnet siger lån til forbrug, og det er som de to andre et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, eller oplyse hvad pengene skal bruges til.

Nummer 6

Du skal være opmærksom på, om firmaet har et alderskrav. Du skal lige meget hvad være fyldt 18 år og dermed være myndig, før du kan optag lån helt generelt, og det gælder selvfølgelig også på nettet. Men selvom der er steder, hvor du kan låne, allerede når du er fyldt 18 år, så er der flere firmaer, der har et højere alderskrav til dig. Det kan være 19 år, 20 år, 21 år eller helt op til 25 år. Det vil altid stå på firmaets hjemmeside, og er du ikke gammel nok til deres firma, så er det bare at finde et andet sted at låne.

Nummer 7

Du skal også finde ud af, hvor hurtigt, du skal bruge pengene. Med nogle kviklån kan du få pengene samme dag, så længe du godkender lånet inden for deres åbningstid. Og du kan visse steder få pengene inden for timer. Det samme gælder SMS-lån. Så disse to låntyper er gode at vælge, hvis du skal bruge pengene med det samme og ikke kan vente. Hvis du har lidt mere tålmodighed – og her snakker vi et par dage og ikke uger, som det kan være i bankerne – så er forbrugslån en mulighed. Der går typisk lidt længere end ved kviklån og SMS-lån, men det er en type af lån, der for mange bedre kan svare sig. Fordelen ved ventetiden er nemlig, at renterne og gebyrerne på forbrugslån som udgangspunkt er lavere, og derfor bliver lånet også billigere for dig. Så brug denne slags lån, hvis du godt kan vente lidt med at få pengene.

Nummer 8

Lån penge, når det passer dig med lån på nettet og på SMS. Du kan sende dine ansøgninger om lån, lige når det passer dig. Om det er midt om natten, i en weekend eller på en helligdag, så kan du sende din ansøgning om et lån. Der er ikke åbningstider på samme måde, som der er i en bank – med mindre du gerne vil ringe til firmaerne og få uddybet dine muligheder – og derfor kan du søge, når det passer ind i dit liv. Det er noget mere praktisk end at skulle i banken, der som så meget andet har åbningstider, der skal overholdes. Det er der ikke med lån på nettet – Nettet sover aldrig. Du kan søge derhjemme, når det passer dig, eller mens du er ude at rejse. Bare du har dit NemID, så kan du optage et lån.

Nummer 9

Du skal sørge for at overholde dine betalinger. Hvis du ikke betaler, som du skal, så er det lige pludselig nogle helt andre renter og gebyrer, og det af den rigtig dyre slags. Det vil fremgå af den aftale, du skriver under på, hvad vilkårene er for lånet, så husk at læs aftalen grundigt igennem. Ved at læse den, får du en bedre forståelse af hele lånet. Du kan se, hvad du skal betale i renter og gebyrer. uu kan se, hvilke strafrenter der løber på, hvis du ikke betaler, og de kan se gebyrer ved manglende betaling. Du kan også se, om du har mulighed for at betale lånet ud tidligere, hvis du skulle får mulighed for det, eller om det er et lån, du kan sætte på pause, hvis behovet skulle opstå. Så selvom aftalen virker lang og uoverskuelig, så husk endelig at gøre dig selv den tjeneste at læse den grundigt, inden du skriver under. Hvis der så sker noget, så er du i hvert fald klar over, hvad konsekvenserne vil være.

Nummer 10

Det bedste råd er faktisk at indgive så mange ansøgninger om lån, som du overhovedet kan. En ansøgning er nemlig ikke det samme, som en aftale om et lån, for lånet bliver først en realitet, når du har skrevet under. Ved at søge rigtig mange forskellige steder, kan du får mange lån at vælge imellem. Hvis du følger rådene ovenfor og læser aftalerne grundigt, så kan du vælge det lån, der er billigst for dig. Læg her for eksempel mærke til, at mange firmaers renter er beskrevet som fra en bestemt procentsats. Det er ikke sikkert, det er den udlånsrente, de vil tilbyde dig. Søger du kun et enkelt sted, og de mod forventning ikke vil give dig et lån, så skal du starte forfra et andet sted. Så går du måske glip af det, du gerne vil bruge pengene på, og det er ærgerligt at gå glip af noget godt. Nyd i stedet at du kan vælge og vrage. Der er så mange firmaer, der udlåner penge, så kan du underskrive lige den aftale, du foretrækker.

Realiser dine drømme

Nu hvor du er blevet klædt på til at låne på nettet, og du ved, hvad du skal være opmærksom på, så er det bare at få sendt dine ansøgninger af sted. Der er som sagt rigtig mange firmaer derude, og jeg benytter mig gerne af den konkurrence, der er på markedet, så jeg hver gang kan få den bedste aftale i hus. Og har du haft et lån hos et firma, kan der være fordele ved at låne der igen. Men du behøver ikke blive stamkunde, hvis du kan få et bedre tilbud et andet sted, næste gang du skal låne. Jeg har i hvert fald opdaget, at har noget ændret sig i mit privatliv, så kan jeg få et bedre lån hos et andet firma, end det jeg brugte sidst, og det skal jeg være den første til at erkende, at jeg benytter mig af. Jeg sørger nemlig for, at jeg ikke gør som rigtig mange danskere, for de fleste af os vælger det første og det bedste firma, de lige falder over. Sådan gider jeg ikke være, når jeg med lidt research kan lande en meget bedre aftale. Det er tid godt givet ud, og jeg synes helt bestemt, at du skulle gøre det samme hver eneste gang, du vil tage et lån på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!