fbpx

At er at spise


Spargo Finans

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Mad er en stor del af enhver danskers eksistensgrundlag. Dette gælder ikke kun, når det rent fysisk er umuligt at leve uden mad, nej, vi ånder og lever nemlig tit for at få de saftige bøffer og de sprøde chips. Derfor er det vigtigt, at dette er en mulighed for os, og en stor del af det grundlag, der er afgørende for, om vi kan få bøffer eller må nøjes med billig toastbrød, er, at vi har finanserne i orden og kapital på kontoen. Men hvordan sikrer vi så, at vi også kan leve godt, selvom vi fx ikke har arbejde? Jo, det gør vi via a-kasserne, hvilket er arbejdsløshedskasser, der sikrer din levestandard, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Herunder får du klarhed over, hvad der er udslagsgivende i den rette a-kasse.

Et sikkerhedsnet for dig

Ved at melde dig ind i en a kasse vil du få et sikkerhedsnet under dig, hvis du skulle stå i den uheldige situation, hvor du pludselige ikke længere har et job. Med en a kasse kan du få udbetalt dagpenge, hvor du undgår at skulle på anden offentlig ydelse. Fordelen ved at være medlem af en a kasse er, at du vil få udbetalt dagpenge, som er en højere månedlig ydelse end fx kontanthjælp eller andre offentlige ydelser. Dit rådighedsbeløb til dig selv vil, som medlem af en a kasse, være større, end hvis du stod uden en a kasse i ryggen.

Bliv medlem i dag

Typisk vil du kunne melde dig ind i en a kasse samtidig med, at du tegner et medlemskab til din fagforening. Det smarte ved at vælge en løsning, hvor der både er kombineret a kasse med en fagforening, er, at du oftest vil kunne få det til en billigere pris, end hvis du tegnede to forskellige medlemskaber i to forskellige selskaber. Det kan derfor anbefales, at du kigger efter en fagforening med en kombineret a kasse lige så snart, du kommer ud på arbejdsmarkedet. På den måde får du mest muligt ud af den månedlige ydelse, du vil skulle betale for dit medlemskab.

Men hvad har alt det med mad at gøre?

Spørgsmålet et lidt besvaret øverst i artiklen, men det er faktisk vigtigere, end man lige går og tror. Mad kommer nemlig ikke dumpende ned fra himmelen, og man skal ikke have været i mange dagligvarebutikker for at vide, at det kan være dyrt, hvis man har en forkærlighed for god mad. Derfor er det vigtigt, at man har mulighed for at finansiere dette madforbrug, og dette gøres gennem manuel arbejde – eller hvad man nu laver for at få de månedlige lønsedler. Og skulle man så være så uheldig at miste sit arbejde, ja, så må man jo finde finansiering andetsteds, og for mange mennesker er dette gennem en arbejdsløshedskasse, som udbetaler dagpenge, der trods alt er langt bedre end den skrabede kontanthjælp, som nok er det eneste alternativ.

!