fbpx

Billige lån på nettet – Hvad skal jeg være opmærksom på?


Spargo Finans

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

”Det er pærelet at låne penge online” – lyder det bekendt? Mange låneudbydere bruger gerne nemhed til at brande sig. Spørgsmålet er, om det egentlig er så ligetil? Svaret er lidt tvetydigt, for det er bestemt nemt at søge om at få et kviklån. Alt du skal gøre er at sende en online ansøgning eller sågar en sms. Du skal ikke til samtale eller udfylde en masse indviklede dokumenter, som du skal i banken. Mange gange skal du ikke engang stille sikkerhed for tilbagebetaling. Så på den måde er det bestemt nemt. Men hvis du går en lille bitte smule op i din privatøkonomi, som de fleste gør, er der flere faktorer at være opmærksomme på, når du ønsker at låne.

Ét lån – mange navne

Når du søger efter billige lån på nettet, er der nok at vælge i mellem. Det er der også her på siden. Udbyderlisten er ikke så kort endda, og det kan måske være en smule forvirrende at finde hoved og hale i kviklån, mikrolån, kliklån, osv. For det første behøver du ikke bekymre dig videre omkring de mange navne; de dækker mere eller mindre over det samme. Det er lidt det samme som, når du skal købe en rejse. Nogle selskaber kalder det måske en solrejse, mens andre kalder det en ferie- eller charterrejse. Selvfølgelig er der afvigelser, men de afhænger mere af de forskellige udbydere end af det egentlige navn.

Renter og gebyrer

For det andet, er det, du skal være allermest opmærksom på, renter og gebyrer. Det er her, det kan gå rigtig galt, hvis ikke du får set dig ordentligt om på forhånd. Nogle udbydere har et oprettelsesgebyr, andre har månedlige administrationsgebyrer. Renterne svinger ligeledes en del. Det kan umiddelbart være svært at gennemskue, hvis ikke du er revisor eller i det mindste bogholder. Men fortvivl ikke, for på det område, er der egentlig kun ét sted, du virkelig behøver at holde øje: ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent. Dette tal dækker altså både over renter og gebyrer og fortæller dig, hvor dyrt dit lån bliver om året. Når du sammenligner lån, er det her, du skal være opmærksom.

Andres erfaringer

Et sidste godt råd er at undersøge, hvad andre har haft af erfaringer med hjemmesiden, inden du sender ansøgningen af sted. På www.trustpilot.dk kan du nemt og hurtigt skrive en hjemmeside ind og læse andres bedømmelser. På den måde kan du også få et overblik over, om der ofte forekommer skjulte renter og gebyrer, og om hjemmesiden generelt overholder, hvad de lover. Den samlede bedømmelse af virksomheden ændres hver gang, der bliver skrevet et nyt indlæg.

Samtidig kan du overveje selv at bedømme din valgte låneudbyder, og på den måde lade andre tage del i de erfaringer, du gør dig.

!