fbpx

Danske virksomheder har det mest frodige ansættelsesgrundlag


Spargo Finans

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Arbejde er arbejde. Det ved vi alle. Men hvorfor er det så, at de danske arbejdspladser er så fritstillede sammenlignet med andre internationale arbejdspladser? Jo, det er fordi, vi har et system, der tager hånd om lønmodtageren. I Danmark har man nemlig mulighed for at melde sig ind i en a-kasse. Dette er måske let at sige, men det er faktisk ikke mere kompliceret, end det lyder. For den danske model er nemlig konstrueret sådan, at lønmodtageren har mulighed for at fjerne sine frustrationer om et økonomisk grundlag.

Sådan fungerer det

Når du har valgt den a kasse, som, du føler, er den rette for dig, vil du i forbindelse med oprettelsen af dit medlemskab skulle betale for at være medlem. Det fungerer på den måde, at du hver måned betaler et medlemskabsgebyr til din pågældende a kasse. Det er en god ide at være opmærksom på, at det kan variere meget i pris, hvor meget du skal betale hver måned fra a kasse til a kasse. Hvis du skulle ende i den situation, hvor du mister dit arbejde, vil du på grund af dit medlemskab i en a kasse være sikret økonomisk, indtil du finder et nyt job. Din a kasse vil udbetale dagpenge til dig hver måned, hvilket er en højere ydelse, end hvis du skulle på offentlig overførselsindkomst fra statens side.

Få den rette hjælp

En a-kasse vil hjælpe dig med dagpenge, hvis uheldet skulle være ude, og du pludselig står uden et job. Men der er også mange andre ting, din a-kasse kan tilbyde at gøre for dig. Et medlemskab i en a-kasse betyder, at du også kan modtage rådgivning om alt fra din situation, din jobtype og til efterløn. Når du melder dig ind i a-kasse, vil du altså kunne få mange goder, som gør, at du kan nyde en mere stabil tilværelse. Det gør, at du ikke skal bekymre dig om din økonomiske situation langt ude i fremtiden, da dit månedlige bidrag til din a-kasse gør, at du har sikret dig i fremtiden.

Vælg specifikt og vær i dialog med din arbejdsplads

På nuværende tidspunkt findes der et hav af forskellige a-kasser landet rundt. Og hver især henvender de sig til forskellige kundesegmenter og brancher. Dette er en klar fordel for den enkelte lønmodtager, der således kan melde sig ind i en a-kasse, der er specielt ekspert i netop den pågældende lønmodtages arbejdsrelation. Dette ved enhver lønmodtager, og i Danmark er vi ikke bange for at være i dialog på tværs at interesser og over- underordnelsesforholdet. Dette er en fordel, da man kan være åben omkring sin situation overfor sin chef, der på den anden side er 100 % indforstået med systemet og lønmodtagerens dilemma.

Overalt i verdenen misundes denne model, og blandt andet præsidentkandidat, Bernie Sanders roser Danmark for at skabe relation og dialog mellem lønmodtager og arbejdsgiver. Anbefalingen er således, at man melder sig ind i systemet og vælger en a-kasse, der kan tage hånd om helt fundamentale frustrationer, der ikke er behov for i en i forvejen stresset hverdag.

!