Det bedste lån

Det kan være svært at afgøre, hvad der er det bedste lån på markedet, da der er flere faktorer der spiller ind. Selvfølgelig betyder prisen og muligheder for løbetid en del, men det er vel dig som kunde der afgør, hvad der passer bedst til dig. Det må være det bedste lån. Eksperterne vil sige, at de billigste er det bedste, og det er jo også set sådan overordnet, men mange kunder vil ikke kigge så meget på omkostningerne, men mere på om de har råd til at betale det tilbage, i forhold til deres økonomi og budget.

Lån eller kredit

Der er to lånetyper som er meget populære, og det er ret forskellige. De er begge i kategorien forbrugslån, men den ene type er med et fast lånebeløb og løbetid, mens den anden er en såkaldt kreditløsning, hvor kunden får en konto med et maksimalt beløb som kan hæves på kontoen, og ingen udløbstid som sådan. Kreditkortet er meget brugt, men kan blive en meget dyrere løsning for forbrugeren. Som tidligere nævnt, så vil en længere løbetid altid give et dyrere lån i den sidste ende.

Kunden bestemmer

Kunder har stor fokus på prisen for det lån som de har til hensigt at optage, og selvfølgelig er låneudbyderne klar over at det er tilfældet. Men det er også et faktum, at prisen på afdraget hver måned, har stor indflydelse på kundernes valg. Udbyderne på vores side, har for de flestes vedkommende mange forskellige løbetider, som kunden kan justere efter behov og ønske. Det er meget gennemsigtigt, og alle kan se, at prisen på lånet bliver højere, hvis løbetiden trækkes ud. Jo kortere løbetid, des billigere bliver lånet. Omvendt, så sker der noget meget størrelsen af det månedlige afdrag, som mange kunder ikke bryder sig om, nemlig at det stiger, jo kortere løbetiden er.

Råderum

Afdragets størrelse er på mange måder den vigtigste faktor for mange kunder, for her handler det om hvad der skal betales hver måned, og det har indflydelse på rådighedsbeløbet i økonomien. Jo større afdrag, des mindre rådighedsbeløb, og det kan betyde lidt mindre luft til det sjove i hverdagen. Det er en omkostning mange ikke vil betale, så hellere lidt højere renter, så der er råd til at vifte med ørerne i det daglige.

Du skal have råd

Hvis du skal vælge det bedste lån for dig, så skal du kigge på alle de ting som betyder noget for dig, og så skal du beslutte dig for, hvad der er vigtigst. Det er jo dig der bestemmer. Det er afgørende, at du har råd til at betale dine afdrag og dermed hele lånet til aftalt tid. Det betyder, at du ikke må presse dit budget så meget, at der er en chance eller mulighed for at det kan gå galt. Der skal altid være plads til at betale afdragene. Hvis du skal vælge imellem det billigste lån og det bedste for din økonomi, så vil du ikke være i tvivl. Vi kan kun anbefale, at du gør som du har råd til, uden at sætte din økonomi på spil. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis noget går galt
!