Guide: Find den rette lånetype til dig

Står du og mangler penge til din næste ferie, til dine nye racercykel eller din nye telefon? og ønsker du at låne pengene et sted, hvor du er garanteret, at dine behov og ønsker er i højsæde? Da der findes utallige låneselskaber, lånetyper og mange forskellige informationer, du skal have styr på, inden du tager et lån, kan det synes forvirrende og svært at finde netop den løsning, som er den rette for dig og din situation. Der findes en lang række forskellige typer af lån, som du kan tage – alt efter hvad din nuværende situation er. Her er en kort opridsning af de mest almindelige lånetyper, som du kan tage, hvis du står og mangler penge.

Forbrugslån

Et forbrugslån kan både tilbydes af de forskellige banker, men også af forskellige butikker. Du kan fx typisk tage et forbrugslån i den lokale forhandler af hvidevare og elektronik, hvis du eksempelvis står og skal investere i en ny vaskemaskine. Generelt er forbrugslånet målrettet til dit forbrug og ikke til køb af større ting som fx en bil. Dette gør også, at udbyderen af lånet ikke kan tage sikkerhed i lånet, og du skal derfor ikke være bekymret for, om de kan sætte pant i nogen af dine ejendele. Kviklån Denne type af lån indeholder små beløb og er en fordel, hvis du står og mangler pengene lige nu og her, da et kviklån tager kort tid at tage. De findes typisk på nettet, og alt, hvad de kræver, er dine personlige informationer, hvorefter du kan se frem til at beløbet efter nogle timer vil blive sat ind på din personlige konto. Et kviklån er derfor målrettet til de lånere, der har behov for pengene hurtigt. Derfor har flere låneselskaber også en højere rentesats for denne type, da det mod sin hurtigere ekspedering også har en højere rente end andre lånetyper. Det er en god ide at være opmærksom på dette, inden du låner pengene på denne måde.

Mikrolån

Et mikrolån er lidt den samme lånetype som et kviklån, men begrebet dækker mere over, at der lånes et mindre beløb, end det gælder for de andre lånetyper. Fordelen ved denne type af lån er, at det er målrettet til de lånere, som mangler et mindre beløb som fx til dækning af uforudsete udgifter som en ny computer, hvis den gamle pludselig går i stykker. Mikrolånet kaldes også nogle steder for et minilån, men det har de samme karakteristika.

Lån i din bank

Som nævnt tidligere kan du også tage et forbrugslån hos din egen bank, men du kan også få tilbudt mange andre typer lån. Her er det en fordel at gå til din egen bank, hvis du mangler yderligere rådgivning eller skal lægge et større budget længere ind i fremtiden. Hos din bank kan du også optage større lån som fx til en ny bolig eller en ny bil. Her vil det handle om større beløb end de forrige typer af lån, men ens for alle lånetyperne er, at du skal finde ud af, præcis hvad dine behov er, hvordan din økonomiske situation ser ud i fremtiden, og hvor stort et beløb der er tale om – før du tager et hurtigt og nemt lån. Gør derfor nogle overvejelser om disse ting, inden du går ud og låner penge.
!