Guide – dette skal du se når du skal ansøge om lån

Man kan havne i situationer, hvor et lån er den eneste løsning – Det kan f.eks. være at du skal ud og købe ny bil, her er det meget normalt, at man selv spare sammen til udbetalingen af den, også tager et billån og betaler den af med tiden. Der kan også være flere andre grunde til det, som er langt værre, og gør det til en dårligere oplevelse for dig, når du skal låne penge. Man kan risikere at stå et sted i sit liv, hvor kontoen bare er tom, og man har brug for penge for at komme videre. Mange glemmer desværre bare at få sat sig ordentligt ind i, hvad det kræver at have en lån. Det betyder desværre, at folk ikke altid kan betale til tiden, som resultere i at det skyldte beløb kun bliver større. Betaler man ikke sine afdrag til tiden, så vil man begynde og modtage rykkere fra selskabet der har udlånt pengene, samt at renterne vil også få lånet til at stige. Inden du går ud og tager dig et forbrugslån, så anbefaler vi, at du læser med her, hvor vi kommer med en lang række gode tips og tricks til, hvordan du får planlagt det hele ordentligt.

Lav et ordentligt budget

En af de primære grunde til, at folk tit ender som dårlige betalere er, at der ikke er blevet lagt et ordentligt og realistisk budget. Få evt. Hjælp af en professionel til, at få lagt dit budget – på den måde er du sikker på, at det bliver lavet realistisk, og alle udgifter bliver regnet ordenligt med.

Har du brug for et lån?

Overvej en ekstra gang, om du rent faktisk har brug for, at tage et lån. Hvis du egentligt ikke har behov for det, så bør du selvfølgelig ikke optage det. Så tænk efter en ekstra gang, om du reelt set har behov for, at låne pengene.

Slip for rykkergebyrer – Betal til tiden

Noget af det som kan gøre det rigtig dyrt, at lån penge er rykkere – Hvis man ikke betaler til tiden vil man blive pålagt et rykkergebyr, som består af et bestemt beløb + xx% procent af lånet. Så sørg altid for, at få tilbagebetalt lånet til tiden.

Har du gæld? Så lad vær med at lån

Hvis du allerede har gæld i forvejen, kan det være en rigtig dårlig ide, at skabe mere gæld. Der kan dog være enkelte tilfælde, hvor at det kan være en god ide. Hvis du f.eks. allerede har et lån med en ekstrem høj rente og dårlige vilkår. Så kan det nogengange godt betale sig, at optage et nyt og bedre lån, som har en langt bedre rente og nogle bedre vilkår til, at tilbage betale det dårlige lån.

Få en kreditvudering

De fleste låne udbydere udarbejder for det meste en kreditvurdering af dig, når du ansøger om et lån. Denne kreditvurdering er med til, at vurdere om du er i stand til, at kunne betale lånet tilbage. Skal man tage et større lån som ikke går igennem banken, så anbefales det at få lavet en 3. Parts kreditvurdering. Det kan f.eks. være af din bankmand eller en anden finansiel rådgiver.

Læs betingelserne ordenligt igennem

Mange mennesker får ikke læst betingelserne for deres lån ordentligt igennem inden, at de sætter underskriften på papiret. Det er vigtigt at du sætter dig 100% ind i disse, så der ikke kommer nogle overraskelser på et senere tidspunkt. Er du i tvivl så kontakt udbyderen, og spørg ind til det. Det kan også anbefales at få en 3. Parts til at læse betingelserne igennem.

Få styr på din privatøkonomi

Hvis du ikke allerede nu har styr på din privatøkonomi, så vil det være en rigtig dårlig ide at få et lån. Det helt basale ved det hele er simpelthen, at du skal tjene flere penge end du bruger – Hvis dette ikke er tilfældet, vil det kunne blive endnu slemmere den dag, hvor du skal tilbage betale dit lån. Hvis du har minus måned efter måned, så vil vi anbefale at du snakker med enten din bankrådgiver, eller en anden økonomisk rådgiver, som kan hjælpe dig på vej til, at få styr på privatøkonomien. En del af det, at have styr på økonomien er også, at bruge lidt tid på, at finde det billigste sted at handle. Derfor kan det være en god ide, at kigge i alle tilbudsaviserne, samt at bruge en side, som f.eks. Pricerunner.dk hvor du kan få et overblik over deres side, med deres sitemap her.

Sammenlign de forskellige lån

Der er rigtig mange låne selskaber, som alle har forskellige betingelser – Derfor anbefaler vi at du kigger på alle låne udgivere, og ser hvor du får de bedste betingelser henne. Det er vigtigt du holder øje med ting såsom oprettelsesgebyr osv. En god ting at sammenligne de forskellige lån på er, at kigge på ÅOP. Du kan sagtens ansøge lån hos flere forskellige udbydere, da lånet først er bindende når du skriver under på kontrakten. Det kan enten gøres fysisk eller online vedhjælp af Nem ID.

Hold øje med løbetiden

Tjek op på hvor lang løbetiden er på lånet – Er det et lån med kort løbetid, så undersøg om det er realistisk for dig, at tilbagebetale lånet til tiden. Er der langløbe tid på lånet, så tjek muligheden for, at tilbagebetale lånet før tid.
!