Højrente lån – i modsætning til en lav rente?

Når du skal låne penge, vil du gerne have så lav en rente, som det overhovedet er muligt. På den måde bliver det, du skal betale for at låne pengene, så lavt som muligt. Derfor virker det umiddelbart lidt sært at sige ”ja tak” til et lån, hvor renterne er høje eller i hvert fald højere, end et meget lavt forrentet lån. Her vil mange tænke ”nej tak” ved tanken om et lån, der har en høj rente. Men det kan faktisk være en god idé, selvom det vil blive dyrere end andre lån. Der er endda flere gode grunde til at et lån med en højere rente kan svare sig for dig. Men først kigger vi på, hvad det kræver at få et lån med en lav rente. Det er de almindelige banker, der kan tilbyde de absolut laveste renter her i landet. Det er desuden primært ved lån til fast ejendom, for ved lån til fast ejendom får banken sikkerhed i selv samme ejendom. Men et lån med en lav rente kan også opnås, hvis du allerede har fast ejendom, som du har friværdi i. Her kan du også låne med en lav rente til forbedringer i boligen. Lån til forbrug, bil, båd eller andre luksusgoder kan nogle gange optages i bankerne. Dog ikke til en lige så lav rente, selvom der kan stilles sikkerhed i din faste ejendom. Så som du kan se, så går sikkerhedsstillelse og formålet med lånet hånd i hånd med den lave rente.

Lån med en høj rente findes på nettet – men de har deres fordele

Den første tanke, du får efter at læse ovenstående sammenhæng mellem sikkerhedsstillelse og kreditværdighed, er meget naturligt. Hvad du så gør, hvis du enten ikke kan eller ikke vil stille sikkerhed. – Her har du mulighed for at optage et lån på nettet, for her bliver der aldrig stillet krav om sikkerhedsstillelse af nogen art. I modsætning til banklånet skal du heller ikke oplyse, hvad du låner pengene til, og derfor bliver de ikke målrettet noget bestemt, men kan bruges lige præcis som du har lyst til. Fordi der hverken stilles sikkerhed eller er krav om, at du skal bruge pengene på noget bestemt, så bliver renten højere. Det er firmaer, der er villige til at løbe en større risiko i forbindelse med lånet, og derfor kan de tillade sig den højere rente. Til gengæld så får du nemt og hurtigt et lån til det, du har lyst til, og du skal ikke gennem bankens obligatoriske og ikke særligt sjove lånesnak.

Hvor dyrt er det så?

Der er ikke nogen facitliste på, hvad det koster at låne på nettet. Ligesom der heller ikke er det ved at låne i banken. Alle låneansøgninger vurderes individuelt, og de fleste låneudbydere har en variabel rente – forstået på den måde, at de har et udgangspunkt, men at din individuelle rente kan blive højere end dette. Den eneste måde at finde ud af, hvad din rente på nettet vil være, er at du indgiver en ansøgning hos et firma. Det bedste, du kan gøre, er, at du indgiver flere. Så kan du vælge mellem de aftaler, som du får tilbudt; se hvad renten bliver for dig, og dermed kan du vælge det tilbud, hvor renten er lavest. Jo kortere en løbetid et firma har, desto højere vil renten også være. Men der vil du betale lånet ud så hurtigt, at en meget høj rente ikke kommer til at føles så slem igen. Med et længere lån og en god økonomi bliver renten også lavere. Søg derfor den type af lån, der passer til din økonomi, så det ikke bliver for surt i den sidste ende. Dermed får du et lån, der er skræddersyet til dine behov.
!