Hvad er kreditvurdering?

Alle låneudbydere foretager en såkaldt kreditvurdering af deres ansøgere, og det gør de på forskellig vis. Selvfølgelig er der lighedspunkter, men de alle deres egen dagsorden. Det betyder, at du som låner ikke helt ved, hvad det er for kriterier de opstiller, ud over de oplysninger som de spørger efter i ansøgningen. En kreditvurdering skal hjælpe selskaberne med at minimere eventuelle tab, og det handler for dem om, at finde de kunder, som betaler deres lån tilbage, og til tiden. Det giver dem færre udfordringer og ikke mindst omkostninger. Derfor sorterer de i blandt ansøgerne, og det giver også nogle forbrugere en lille hjælp, hvis man tænker på, at nogle faktisk ikke har råd til at låne. De bliver ikke godkendt, og på den måde bliver de heller ikke ført ud i uføre. Låneudbyderne tjener penge på udlån, og det skal de blive ved med, ellers ville de ikke være der for forbrugerne eller kunderne.

Risiko ved udlån

Låneudbyderne ved at der er en risiko ved udlån, og derfor har de folk til at beregne, hvor meget de kan risikere at tabe. Det indregner de i deres omkostninger, og det lægges på kundernes regning, altså renter og omkostninger. Vi er alle sammen med til at betale lidt højere renter og omkostninger, for at dække ind for det, som de taber på lånere som ikke er i stand til at betale.

Hvordan

Det som der rent faktisk foregår ved en kreditvurdering handler om at undersøge om du for eksempel har gæld andre steder, som du ikke har betalt af en eller anden grund. Så kan de også vurdere, om størrelsen af det beløb du søger er ok, i forhold til din indtægt. De kender jo ikke dit budget i detaljer, men de har egne kriterier, der gør, at de kan vurdere, at du ikke har råd til at sidde med lånet og afdragene. Da de fleste ansøgninger bliver kigget på med samme øjne, og får samme behandling, så er der ikke levnet hensyn til den enkelte ansøger som sådan, og det betyder, at du godt kan få et afslag hos en udbyder, mens en anden giver dig et lån. De har forskellige måder at gøre tingene på, og det har vores udbydere på vores liste også. Søg derfor flere steder, og se om der ikke er en udbyder som synes at du og din økonomi er ok for dem.

Bedre chancer

Som ansøger er der flere muligheder for at komme igennem kreditvurderingen. Du skal låne mindst muligt i forhold til din indkomst. Hvis I er to, så kan den anden også stå på låneansøgningen. Kom ud af RKI eller Debitorregistret, så du ikke står der.

Mere om lån og muligheder

Vi prøver at hjælpe vores besøgende til at komme lettere og hurtigere til lån, og derfor beskriver vi mange emner, som kan have indflydelse på dine lånemuligheder. Derfor kan det være smart, hvis du læser nogle af vores artikler, så du bliver bedre rustet til at søge om lån. Får du afslag hos en udbyder, så skift taktik hos den næste. Søg et mindre beløb, og få en medansøger med på lånet.
!