fbpx

Hvad koster det mig?


Spargo Finans

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Hvis du skal låne penge, så er du selvfølgelig interesseret i at vide, hvad det koster. Låneudbyderne har meget forskellige måder at gøre tingene på, og derfor er deres priser også meget forskellige. Det er ikke altid lige overskueligt, og det er derfor, at vi prøver at give dig et lille indblik i, hvordan du skelner mellem den gode og den dårlige løsning for dig. Vi gør det lidt nemmere for dig og din søgning efter den bedste udbyder. På vores liste kan du nemt og overskueligt se, hvor meget du kan låne, og hvor høj renten er. Renten og omkostningerne ændre sig, alt efter hvilet beløb du skal låne og i hvor lang tid. Det er ens for alle.

Vi har gjort det nemmere

Det koster penge at låne penge, men du kan slippe noget billigere, ved at vælge udbydere fra vores liste. Vi har allerede sorteret de værste udbydere fra som findes på lånemarkedet, og dem vi har listet op, vil helt sikkert leve op til dine krav om ordentlighed og også i forhold til udlånspriser. Du kan undgå at rende ind i udbydere som koster mere en 1.000 procent i rente, og du vil undgå at møde udbydere som ikke holder sig til de gebyr-aftaler som de har lovet. Du kan altså være helt tryg ved dem på vores liste.

Hvad er låneomkostninger

Låneomkostningerne dækker over gebyrer, renter og etableringsomkostninger, og de giver tilsammen det som kaldes for ÅOP. ÅOP er altså det tal som du kan bruge til at sammenligne de forskellige lån hos udbyderne. Det betyder – årlige omkostninger i procent, og her er alle gebyrer og renter også inkluderet.
Etableringsomkostninger er obligatoriske for de fleste udbydere og de svinger ret meget. Det kan for eksempel være mellem fem og ti procent af lånebeløbet – nogle er det meget mere, men dem skal du ikke vælge. Mange af selskaberne opkræver også et opkrævningsgebyr hver gang du betaler et afdrag, selvom det hele foregår digitalt via PBS. Det ligger mellem 15 og 50 kroner pr. betaling. Er det for eksempel 45 kroner, så er det en ekstra udgift 500 kroner om året.
Renterne er måske det som du hæfter dig mest ved, men for andre er det de samlede omkostninger. Låent kan godt have lavere rente, men høje gebyrer og afgifter, og så opvejer det ene det andet. Kig på ÅOP, og brug det tal i den sammenhæng. Renter kan både være faste og variable, og hvis du har muligheden, så vælg faste, når markedet har lave renter. Så er du godt videre. Hvis du selv er lidt ferm på en lommeregner, så kan du også prøve at regne de samlede omkostninger ud i procent over hele perioden, og så vil du nok ramme et tal på mellem 30 til 70 procent.

Afdraget er din månedspris

De fleste lånere interesserer sig for renter og gebyrer, men det vigtigste er nok, hvor meget de skal betale i afdrag hver måned. Det er jo den faktiske udgift som de skal matche med deres økonomi og budget. Hvis det tal er for højt, har de jo ikke råd til at betale låne tilbage. Det er sikkert også din vigtigste tilgang, og derfor skal du sætte beløbet ind i dit budget, og så, hvordan tingene så kommer til at se ud. Her på siden kan du læse meget mere om budgetter og økonomi, så du får et grundigere og bedre indblik i tingene omkring det at låne penge, og om du har råd til det.

!