Hvordan kan jeg låne penge nemt og hurtigt?

Det kan hurtigt blive en jungle at finde rundt i de forskellige lånetyper. Skal du vælge et mikrolån, et kviklån eller et forbrugslån? Ligheden på lånene er, at det er nemt og hurtigt. Du behøver ikke gå til din bank og udfylde det ene dokument efter det andet. Ved mange lånetyper behøver du ikke engang stille sikkerhed. Du skal altså ikke forklare andre, hvorfor du låner penge. Forskellene ligger i, hvor meget du kan låne, og hvor dyrt lånet er i omkostninger. Betaler du hurtigt tilbage, er omkostningerne som regel mindre. Er du en langsom betaler, stiger omkostningerne markant måned for måned. ÅOP for lån på nettet er som regel markant højere, end hvis du låner penge i din bank. Du betaler så at sige for at låne penge nemt og hurtigt.

Kan jeg låne penge?

De fleste udbydere forlanger, at du er over 20 år for at kunne optage et hurtigt lån. Enkelte har kun en aldersgrænse på 18 år, mens andre er helt oppe på 23 år. Derudover er kravet hos de fleste, at du ikke er registeret i RKI. Nogle forlanger også erklæring på, at du tjener et vist beløb årligt f.eks. 120.000 kr. Ud over dét, er der ikke de store kriterier. Så længe du har adgang til låneansøgningen, som for det meste ligger online, og i andre tilfælde er nok via SMS, hvis beløbet er i den lavere ende. Du skal altså bare beslutte, hvor mange penge du har brug for at låne, og hvor meget du har råd til at betale af månedligt. På den måde kan du regne ud, hvor længe det vil tage at betale lånet ud. Med den indgangsvinkel vil det også være nemt at sammenligne ÅOP. Det er nemlig ikke renter og gebyrer, du skal sammenligne, hvilket kan virke meget indviklet. Du skal bare sammenligne, hvor dyrt lånet samlet bliver om året: ÅOP. ÅOP er året samlede omkostninger i procent. Det er her, du ser, hvor meget af lånet størrelse, du kommer til at betale tilbage ud over det egentlige lånebeløb. Med høje renter og gebyrer, kan du pludselig ende med at betale 6.000 kr. tilbage, selvom du egentlig kun lånte 3.000 kr. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at lånet ikke er alt for dyrt.

Det skal gå ekstra hurtigt

Hvis du ansøger om at låne penge på nettet, kræver mange udbydere, at du logger ind med NemID. Det er for at gøre processen hurtigere. På den måde er dine oplysninger valideret med det samme, uden at de skal undersøges nærmere. Hvis det skal gå ekstra hurtigt, kan det altså være en fordel at finde en udbyder, der kræver NemID. Alternativt kan du overveje et SMS lån, hvis du kun har behov for et mindre beløb. Her skal du ikke komme med særlig mange oplysninger, og derfor går betjeningen endnu hurtigere. Som regel inden for få minutter og nogle steder helt ned til 15 sekunder.
!