Hvordan søger man?

Når du har gennemgået vores liste med låneudbydere, så er det nu du skal vælge nogle ud, som matcher med dine behov, og som du mener at du har en chance for at få godkendt et lån hos. I princippet har du en chance hos alle, men kig på de vilkår som de har opstillet på deres side, og hvis du kan leve op til dem, så skal de med i bunken af mulige udbydere. Vi anbefaler, at du søger hos flere udbydere på en gang, så sparer du en masse tid og energi, ved at gøre det ad en gang, i stedet for at vente med svar fra en udbyder af gangen. Fordelen er også, at du, hvis der kommer flere godkendte ansøgninger, så kan du vælge den bedste. Brug vores liste som udgangspunkt, og klik på hver af dem – knappen ”ansøg”, og indstil låneberegneren på dit beløb og løbetid, og skriv så tallene ned som kommer frem, i forhold til renter, afdrag, og alle de andre. Det er de samlede omkostninger, som du har brugt til at sammenligne de forskellige udbydere, som du særligt skal huske. Derefter læser du deres vilkår igennem, og hvis det er ok, så skal du til at udfylde alle deres felter med dine personlige oplysninger.

Udfyld din låneansøgning

Indtast alle dine oplysninger som passer til felterne i deres formular. – for eksempel navn, adresse, cpr. nummer, din alder, om du er statsborger, din indkomst, dine bankoplysninger, og hos nogle, om du er registreret i RKI. Hos nogle udbydere vil de vide, om lånet skal bruges til at indfri andre lån, og om der måske er en medansøger på lånet. Inden du sender ansøgningen, skal du lige tjekke, om alle oplysninger er ok, så du ikke risikerer at få et negativt svar, på grund af forkerte oplysninger. Er der styr på det, så sender du din ansøgning af sted, og gentager proceduren med de andre udbydere som du har valgt ud.

Afvent svar

Der går som regel ikke lang tid før du får svar tilbage fra udbyderen. Typisk går der et par timer. Det eneste du kan gøre er, at vente på forhåbentlig positive svar, og så må du se, hvad du så skal.

Nu kommer der svar

Svaret på din ansøgning kommer ret hurtigt, og det kan være både positivt og negativt. Får du et afslag på en ansøgning, er der ikke så meget at gøre ved det. Du må bare prøve igen hos en anden udbyder, eller vente til der kommer svar fra en af de andre som du har søgt hos. Får du to ud af tre positive svar, så har du nu mulighede for at vælge den som du synes bedst om. Her skal du finde dit NemID frem, for når du klikker på det link som findes i den mail du har modtaget, så bliver du ført ind på en side, hvor du skal underskrive låneaftalen. Læs den igennem, og skriv så under på den. Hvis du ikke er enig i de oplysninger som står på låneaftalen, så skal du ikke skrive under, men henvende dig til dem, for at få afklaret dine spørgsmål.
!