Lån til din nye drømmebolig

Du står og drømmer om at købe dit drømmehus, som du netop har fundet på markedet, eller måske ønsker du at investere et større beløb i noget, som du vil kunne nyde i mange år fremover. Men det kan være lettere sagt end gjort, da det er de færreste mennesker, som ligger inde med hele den pengesumme, som skal bruges på en ny lejlighed eller et nyt hus. Derfor tilbyder langt størstedelen af alle bankerne på markedet, at du kan tage et rentabelt lån, så du ikke skal opgive drømmehuset. På den måde kan du gøre dine drømme til virkelighed ved at investere i noget, som du vil kunne nyde mange år ud i fremtiden. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du laver den endelige aftale med din bank. Her har vi samlet en kort oversigt, for at du kan få et overblik over, hvad de forskellige lån kræver af dig og din nuværende økonomi.

Hvilket lån passer til dig?

Lån til bolig kaldes også et realkreditlån, her skal du typisk faktisk kun selv lægge et pengebeløb, der svarer til omkring 5 procent af det beløb, du vil ud og investere noget i. Dertil kan du få finansieret 15 procent gennem forskellige lånetyper, som du kan tage enten gennem din egen bank eller gennem en anden kreditforening. Grundlæggende findes der to forskellige lånetyper, når du skal ud og købe din nye bolig: Et lån med en variabel rente, hvor rentesatsen kun er fastsat for de næste år eller et fastforrentet lån, hvor renten er sat fast for hele lånets tid.

Den rette rente for dig

Fordelen ved at fast rentesats for hele lånets løbetid er, at renten ikke pludselig kan stige, og du er dermed garanteret en stabil tilbagebetaling, hvor der ikke kommer pludselige overraskelser. Det skal dog også nævnes, at selve det beløb, du betaler hvert kvartal, kan variere, da du skal betale et tillæg for at tage et lån, som godt kan variere over tid. Fordelen ved en variabel rente ligger hos dig, som har luft i din økonomi til udsving, hvad enten renten går op eller ned. Ved sådan en lånetype er renten fastsat i et par år eller flere ad gangen, og derefter kan renten altså variere herefter. Ved denne lånetype ved du altså ikke med sikkerhed, hvad den næste betaling lyder på, og du skal være sikker på, at din økonomi vil kunne klare opsving eller nedsving i fremtiden.

Rådgivning

Det er en rigtig god ide at henvende dig til den pågældende kreditforening eller din egen bank og få rådgivning til, hvilken løsning som er ideel for netop dig, inden du selv tager en beslutning. På den måde er du sikret, at du kan tage beslutningen om at låne penge på et solidt grundlag, hvor du har viden om dine mange forskellige muligheder. Det gør, at du med god samvittighed kan tage et lån og investere i noget, som du vil have glæde af i mange år fremover. Ved at vælge den rette lånetype samt gennem rådgivning, kan du altså blive helt sikker i dit valg og i mange år fremover nyde din nye drømmebolig sammen med din familie.
!