Lån penge nu og her

Går du i banken kan det snildt tage uger, før du får et lån igennem. Du skal til møder og udfylde dokumenter. Desuden skal du stille sikkerhed for, hvad lånet bruges til, osv. Det går ikke altid så hurtigt, som man kunne ønske sig, hvis man står og mangler penge nu og her. Står du akut og mangler penge for eksempel til julegaverne, er et quicklån (kviklån) måske den rette løsning for dig. Du ansøger online, hvor du vælger beløb og løbetid. Du får oplyst en vejledende rente, udfylder dine private oplysninger og vupti, så er ansøgningen af sted med ganske få klik. Når du sender en ansøgning om quicklån af sted, går der max. et par timer, før du får svar – nogle steder max. 15 minutter. Svaret får du enten online pr. mail, eller også bliver du ringet op af en medarbejder. Uanset hvad, bliver du gjort bekendt med detaljerne om lånet. Det være sig oprettelsesgebyr, administrationsgebyrer og den rente, de har regnet ud til dig ud fra din kreditværdighed. Beløbet, du kan låne, afhænger af låneudbyderen, men det svinger almindeligvis fra 1000 kr. og nogle steder helt op til 100.000 kr. Renter og gebyrer kan svinge i forhold til det beløb, du ønsker at låne og den afbetalingsperiode, du vælger. Når du overvejer, hvor stort din lån skal være, kan det betale sig at tænke lidt længere frem i tiden. Står du igen i næste måned og har brug for flere penge? I det tilfælde vil det sandsynligvis kunne betale sig at låne de ekstra penge med det samme. Oprettelsesgebyrer er høje, men er de fleste steder et ensartet beløb uanset lånets størrelse. Et oprettelsesgebyr koster i omegnen af 2000-4000 kr., så der er altså penge at spare.

Quicklånets lillebror

De reklamer om lån, der ofte kører i TV for tiden, handler om at låne penge endnu hurtigere og nemmere end normalt. Det nyeste skud på lånestammen er SMS lån. SMS lånet fungerer som quicklånets lillebror. Med det sender du endnu nemmere en ansøgning af sted, og du får endnu hurtigere svar. Til gengæld er lånebeløbet de fleste steder ikke helt lige så højt. Du behøver altså ikke engang at tænde din computer for at låne penge nu og her. I stedet kan du sende en SMS og få svar i løbet af få sekunder. Og der er åbent 24 timer i døgnet.

Hvornår får jeg pengene?

Fra du har modtaget en accept af din låneforespørgsel, til du reelt har pengene på din konto, går der 1-2 bankdage. Det er de hurtigste former for lån, selvom det kan handle om mange tusinde kroner. SMS lånet er oftest det hurtigst behandlede, da det primært er lavere beløb, der er tale om. Her kan du i mange tilfælde få pengene samme dag, som lånet er blevet godkendt. Netop fordi lånet giver dig mulighed for at få penge i hånden i en rasende fart, koster det også lidt ekstra. Quicklån er den dyreste form for lån på sigt. Til gengæld er det meget fleksibelt i forhold til tilbagebetalingen. Hermed ikke sagt, at de tillader misligholdelse af lånet, for det er ikke tilfældet. Grundet den store konkurrence på markedet, vælger mange udbydere desuden at tilbyde rentefri perioder på 1 eller 2 måneder. Hvis du betaler lånet tilbage meget hurtigt, vil der altså ikke være de store udgifter forbundet med det.
!