Mikro lån: Find den rette lånetype

Står du og mangler penge lige nu og her til uforudsete udgifter? Som studerende kan det være fristende at tage et lån. Men før du går ud og tager et lån, anbefaler vi, at du gør dig det nødvendige forarbejde til sammenligning af de mange forskellige lånetyper. Markedet for låntyper og udbydere kan være en jungle at finde rundt i. Og det er med rette, da der findes utallige muligheder og typer, som vil gøre din nuværende situation lidt bedre. Men for at gøre hverdagen mere overskuelig, er det ikke nok blot at tage et hvilket som helst lån. For at få mest muligt ud af en ellers irriterende situation, er det nødvendigt at finde præcis den lånetype, som passer til dine ønsker og din økonomiske fremtid.

Vælg det rette

Der findes et hav af tilbud med utallige forskellige lånetyper, og det kan synes uoverskueligt at finde den type, som passer bedst til dig. Men det kan på sigt redde dig fra en økonomisk usikker situation, hvis du finder den variant af lån, som tilgodeser helheden af din nuværende situation. Der findes altså mange forskellige lånetyper; blandt andet et såkaldt mikrolån. Et mikrolån er et lån på et mindre beløb, og det egner sig til situationer, hvor du fx står og mangler penge til de nye studiebøger eller den nye telefon. I praksis fungerer det som et kviklån, men ved et mikrolån er der sat en maksimal beløbsgrænse – det variere dog fra låneselskab til låneselskab.

Derfor er mikrolån en god ide

Fordelene ved et mikrolån er, at det er nemt og hurtigt at tage lånet, og langt de fleste långivere tilbyder, at du har pengene indenfor meget kort tid. Det er derfor smart, hvis du står og mangler penge lige nu og her og ikke kan vente. Derudover kræver pengeselskaberne heller ikke, at du stiller nogen form for sikkerhed for lånet, og du behøver derfor ikke at eje noget af værdi for at kunne låne pengene. Med denne lånetype bestemmer du også selv, hvad du vil bruge pengene på, og lånet har derfor en større frihed end andre typer af lån.

Tænk dig om

Det er altid vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager et lån, da det ikke kun handler om ens nuværende økonomi, men også på længere sigt, da du skal betale pengene tilbage igen. Derfor er det vigtigt, at du er helt sikker på, at du ikke kan undvære det, som du ønsker at bruge pengene på, samt at du har tænkt det igennem, inden du endeligt beslutter dig. På den måde ender du ikke i en mindre heldig økonomisk situation, som du har svært ved at komme ud af. Når du har gjort dig disse overvejelser, skal du finde det rette låneselskab, som kan imødekomme dine behov og ønsker. Du kan let finde en oversigt over alle de forskellige virksomheder, som tilbyder et mikrolån. Typisk er det en ret let proces, hvor alt det, du skal bruge, er dine personlige oplysninger og dit NEM-id. Med et mikrolån vil du efter kort tid have pengene på din konto, og du kan bruge dem på netop det, som du ønsker eller har behov for lige nu.
!