Det er muligt at låne penge uden renter

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det er faktisk en mulighed at låne penge uden renter. Konkurrencen på lånemarkedet er stor, og derfor er mange begyndt at udbyde rentefrie lån i en periode. Men man skal passe på, når man leder efter et rentefrit lån, for selvom det juridisk set er rentefrit, kan det godt have en masse skjulte gebyrer, der alligevel gør det til et ret dyrt lån. Langt de fleste rentefri lån har et oprettelsesgebyr tilknyttet. På den måde sikrer udbyderen sig at tjene lidt penge på lånet, selvom det er rentefrit. Andre rentefri lån har et månedligt administrationsgebyr, som opkræves sammen med den almindelige betaling. Det kan hurtigt blive en bekostelig affære. Derfor er det altid en god idé at kigge på lånets ÅOP, hvor du ser lånets samlede årlige udgifter. Det er også dette tal, du skal bruge, når du sammenligner lån. Hvis ÅOP rent faktisk er 0,0% kan du være helt tryg; så er lånet gratis.

Rentefrie lån

L’easy minilån er rente- og afdragsfrit i 60 dage. Det betyder ikke, at de ikke har gebyrer; der er oprettelsesgebyr på minimum 800 kr. Til gengæld kan du vente 2 måneder med at starte din afbetaling. Hvis du er økonomisk presset i en periode, kan det være det lån, du skal optage. Du vælger selv løbetiden fra 12-36 måneder, og oprettelsesgebyret er faktisk i den noget lave ende sammenlignet med andre lån. Hos mange forhandlere af elektronik eller hvidevarer, kan du indimellem få rente frie lån. Indimellem også gebyrfrie. Ligeledes er der de fleste steder mulighed for en afdragsfri periode. På de lån er der mange penge at spare. Det forudsætter dog, da du bruger pengene hos forhandleren. Det er altså en god fidus, hvis du alligevel skulle låne penge til en playstation eller en tørretumbler. Så kan du lige så godt kvitte de dyre quicklån og tage i mod lånet hos Elgiganten eller Bilka.

Rente- og gebyrfrie lån er kortsigtede

Vivus.dk har et tilbud, hvor første lån er 100% rente- og gebyrfrit. Det er sådanne slags lån, du skal lede efter, hvis det skal være så billigt som muligt. Lånet forudsætter, at du betaler tilbage inden for den aftale tid, som i dette tilfælde er 30 dage. Du kan max. låne 4000 kr. ”Hvad får de ud af det?”, kan man fristes til at spørge sig selv. Svaret er enkelt: de får en ny kunde. Kunden vil måske låne igen og vender tilbage til Vivus.dk, da det gik smertefrit første gang. Måske vil kunden endda anbefale dem til andre. Mund-til-mund reklame er den mest troværdige af slagsen, så det er bestemt en god investering for dem. Også selvom de ikke umiddelbart tjener penge på det. Der er to årsager til, at det er små lån, der skal betales tilbage inden for en kort periode; det er mindre risikofyldt, og de har mulighed for at smide nogle grimme renter oveni, hvis du ikke betaler tilbage inden for den korte tidsfrist. På den måde tjener de alligevel penge på nogle af disse ”gratis” lån.
!