Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Guide til optagelse af små forbrugslån

Gode råd til små forbrugslån

Små lån til forbrug bliver mere og mere udbredte i den danske befolkning, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Den gennemsnitlige dansker lever en meget omskiftelig livsstil, og det hænger ikke altid sammen med, at lønnen kun kommer én gang om måneden. Derfor er flere og flere danskere begyndt at gøre deres økonomi mere fleksibel igennem små forbrugslån. Det er en nem måde at tilpasse sin økonomi, så den passer til ens behov. Der er imidlertid en del ting, som man børe være opmærksom på alt efter, hvor man låner sine penge henne.

Som udgangspunkt betaler du renter og gebyrer, når du optager et lån. Til gengæld får du adgang til pnege, når det passer dig, og som udgangspunkt kan du bruge pengene uden indblanding fra låneren. Det gør små forbrugslån til et populært valg i mange danske hjem.

Mulighed for afdragsordning

Hvis du eksempelvis skal købe et stykke elektronik eller lignende, så kan det godt betale sig at undersøge, om forhandleren har en afdragsordning. Det vil du opleve eksisterer mange steder, og du kan endog være så heldig, at det første stykke tid er rentefrit.

Du bør dog ikke nødvendigvis altid vælge en afdragsordning hos forhandleren. Det er altid en god idé at undersøge flere muligheder, for mange forhandlere kan være dyre og have høje renter. Dette kan variere ufatteligt meget fra forhandlere til forhandlere, og du bør især være opmærksom på renten hos de forhandlere, som er kendt for at sælge ting på afbetaling.

Hvis du køber et stykke elektronik på afbetaling, så er det aldrig en god idé at købe nyt, før det gamle stykke elektronik er helt afbetalt. Ellers kan du ende op med mange sideløbende lån, som er unødigt dyre. Den pris, som du kan få for et stykke brugt elektronik, matcher sjældenten den restgæld, som du har.

Lån hos venner og familie

Skal man bare bruge et mindre forbrugslån, så kan det også være fristende at henvende sig hos venner og familie. Her er der ofte mulighed for at låne mindre beløb, og det er også sjældent, at der er rente på lånet, hvilket er endnu en fordel.

Venner og familie kan være en stor kilde til hjælp i en nødsituation, hvor man akut har behov for penge til dagligdagen. Her kan man prise sig heldig for at have et støttende bagland, som er klar til at hjælpe, når man er i nød. Det er dog mindre sikret, om det er en god idé at låne af dem til forbrug, som er mere fornøjelsesbetonet.

Når du låner til fornøjelser, så øger du risikoen for, at der med tiden kan opstå en konflikt over pengene. Hvis du låner af en, som du kender, så er det sandsynligt, at de kommer til at se dig bruge pengene. Har du lånt pengene af dem, er det derfor heller ikke umuligt, at de vil have lyst til at blande sig i, hvad du bruger pengene på. Bruger du eksempelvis pengene på en ny telefon, kan du opleve at det skaber splid, fordi de føler, at det var unødvendigt.

Under alle omstændigheder skal man tænke sig grundigt om, før man låner af venner og familie. Hvis det er et lille beløb, er det langt bedre, hvis du kan få pengene forærende, mod at du til gengæld skylder dem en tjeneste. Det skaber mindre splid i det lange løb.

Banken

Banken kan også hjælpe dig, hvis du har behov for at låne et mindre beløb. I mange tilfælde kan det løses ved, at du får lov til at lave et mindre overtræk på én af dine kontoer. Alternativt er det også muligt, at din økonomi er så god, at du kan få en stående kassekredit hos banken. Hvis du får en kassekredit, så får du et fast beløb, som du altid har mulighed for at låne hos banken uden at kontakte dem først.

Hvis du får en kassekredit hos banken, skal du være opmærksom på, at renten på en kassekredit oftest er højere end ved et tilsvarende lån. Dette skyldes at banken ikke blander sig i, hvad du bruger pengene på, og dermed har de heller ikke nogen kontrol. I praksis giver det banken en højere risiko, og derfor er renten også en smule højere. Alligevel er det vigtigt at nævne, at det i mange tilfælde stadig kan være en billig løsning.

Mange oplever at få afslag af banken på grund af, at deres økonomi har været ustabil. For andre er det ikke en mulighed at vente så lang tid, som det tager at behandle en lånesag i banken. Det er især ved helt små beløb, at det er upraktisk at låne hos banken.

Kviklån

Hvis du har fravalgt banken som lånemulighed til et lille beløb, så har du stadig mulighed for kviklån. Kviklån er en nem og fleksibel måde at låne penge. Du skal typisk ansøge om lånet online, og der er mange forskellige bureauer som tilbyder kviklån. Renten kan svinge meget, så det er en god idé at lave lidt research, før du låner. Når du ansøger, vil det blive vurderet, om du kan godkendes til lånet. Dette går typisk rigtig hurtigt med kviklån, så mange oplever at modtage lånet samme dage. Der er sjældent spørgsmål om, hvad pengene skal bruges til, så det er din sag.

Et kviklån skal normalvis betales tilbage indenfor 30 dage, men der er mange muligheder på markedet. Det betyder også, at du sagtens kan finde et lån med en længere løbetid, hvis du har behov for det. Det vigtigste, når du har med kviklån at gøre, er at du undersøger dine muligheder grundigt, så du kan træffe en informeret beslutning om dit lån. Du betaler noget ekstra i rente, men til gengæld er det også ufatteligt nemt og hurtigt. Med andre ord er der både fordele og ulemper, som du bør overveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!