Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Gode tips for at forbedre din kreditværdighed

Gode tips: Sådan forbedrer du din kreditværdighed

Inden en långiver bevilger dig et lån, så er det kun naturligt at de ønsker at vurdere, om du reelt er i stand til at betale dine månedlige afdrag. Det gør sig ikke blot gældende for det reelle lånebeløb, men også de renter og gebyrer, du pålægges som kompensation for den ydede kredit.

For at sikre sig dette foretager de en såkaldt kreditvurdering af dig. I denne forbindelse gennemgår de mange forskellige aspekter. De gennemgår blandt andet følgende, når de kreditvurderer dig som kunde:

  • Formue
  • Indtægt
  • Gæld
  • Udgifter
  • Jobsituation
  • Familiesituation

En sådan kreditvurdering har til formål at skabe et billede af din økonomiske situation. Inden du kan blive bevilget et lån, skal du have en positiv kreditvurdering. Ønsker du at optage et lån, så er det en god idé, at du arbejder med at forbedre din kreditværdighed.

Sådan forbedrer du din kreditværdighed

Din kreditværdighed spiller en afgørende rolle, hvis du skal låne penge. For at øge dine chancer, bør du gøre en indsats for at forbedre din kreditværdighed, såfremt den ikke allerede er sublim. Heldigvis er det noget, du kan opnå på flere måder.

Du får herunder en række tips til, hvad du selv kan gøre, hvis du ønsker at forbedre din kreditværdighed – og dermed også forøge dine chancer for at få bevilget det lån, du ønsker.

Betal dine regninger til tiden

Hvis du ikke er god til at betale dine regninger til tiden, så kan du risikere at det kan have negativ indvirkning på din kreditværdighed. Det er nemlig en indikator for, at der ikke er de bedste forudsætninger for, at du kan betale dine låneafdrag rettidigt.

Derfor er det vigtigt, du altid har fokus på at betale dine regninger til tiden. Sker dette ikke, så vil du ikke blot modtage rykkere, men kan tilmed risikere en registrering i RKI – og det er ikke ligefrem noget, der vil gavne din kreditværdighed i en positiv retning.

Indfri eksisterende gæld

Når en långiver vurderer din kreditværdighed, så kigges der blandt andet på, om du har en eksisterende gæld. Hvis det er tilfældet, så undersøger de også størrelsen af din eksisterende gæld.

Har du tidligere optaget lån, som endnu ikke er indfriet, så vil det typisk blive anset som værende et tegn på, at din tilbagebetalingsevne ikke er synderligt positiv. Ønsker du at optage et nyt lån, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at indfri eksisterende gæld.

Ansøg sammen med en partner

Du får ikke styrket din kreditværdighed ved dette, men dine chancer for at blive godkendt hos den valgte långiver forøges dog, hvis du har en medansøger, når du sender din ansøgning. Med en medansøger, vil du ikke kautionere for lånet på egen hånd, hvilket forøger dine chancer for en godkendelse.

Er det noget, du overvejer, så er det dog vigtigt at din medansøger er indforstået med, at han eller hun vil blive ansvarlig for tilbagebetalingen af dit lån, hvis det skulle hænde, at du ikke selv er i stand til at betale lånet retur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!