Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Hvad er afdragsfrihed egentlig?

Hvad betyder afdragsfrihed?

Afdragsfrihed er en periode under lånets løbetid, hvor du ikke skal afdrage på dit lån. Det kan du indgå en aftale med din långiver om, men vær dog opmærksom på at det ikke tilbydes af alle långivere – eller i forhold til alle lånetyper.

Det er hovedsageligt i forbindelse med boliglån, at der tales om afdragsfrihed. I mange tilfælde kan du få op til hele 10 års afdragsfrihed på et boliglån. Er der tale om afdragsfrihed på et kviklån, så er der tale om en markant kortere periode, der typisk blot strækker sig over et par måneder.

Kun kortere afdragsfrihed på kviklån

Du kan finde lån med afdragsfrihed hos op til flere online udbydere. Som angivet herover, så er det dog ikke afdragsfrihed i samme omfang, som du kan opleve i banken. Tværtimod, så er der typisk tale om én eller to måneders afdragsfrihed. Det betyder, du kan slippe for afdrag i et par måneder.

Optager du et lån med afdragsfrihed, så bør du undersøge hvilket muligheder, du har i forbindelse med denne afdragsfrihed. Nogle oprettes med afdragsfrihed de første to måneder, mens andre giver dig mulighed for at vælge en måned, når du har behov for det.

Hvorfor vælge et lån med afdragsfrihed?

Afdragsfrihed kan give dig frihed i de måneder, du er ramt af en økonomisk hæmsko. Det betyder, du kan slippe for at betale for dit lån i de perioder, du ønsker at benytte dig af din afdragsfrihed. Du kan bruge det yderligere rådighedsbeløb til at finansiere betalinger, der er mere presserende.

Derudover kan afdragsfrihed give dig råderum til selvforkælelse, investeringer eller andet. Det er dog vigtigt at du er opmærksom på, at din afdragsfrihed ikke vil spare dig for penge. Din restgæld vil nemlig ikke blive reduceret. Tværtimod vil der forekomme rentestigninger, der kan resultere i et dyrere lån.

Ønsker du afdragsfrihed på dit lån, så er det en god idé at du forhører dig hos et udvalg af online långivere. Det kan nemlig give dig et indblik i dine muligheder i denne sammenhæng. Heldigvis er udvalget af denne type lån relativt stort på nettet, hvorfor du også bør kunne finde ét, der appellerer til dig.

Er der begrænsninger på afdragsfrihed?

Vær opmærksom på at der er begrænsninger på visse lån. Det er ensbetydende med, at der kan være en række begrænsninger, du skal tage højde for. I de fleste tilfælde er der nemlig begrænsninger på hvor mange måneder, du kan få afdragsfrit.

Ved køb af en ejerbolig til helårsbrug, vil du maksimalt kunne bevilges en afdragsfrihed på 10 år. Det samme gør sig gældende ved køb af en fritidsbolig. I andre ejendomskategorier kan der reelt set ydes et lån med ubegrænset afdragsfrihed, men i praksis holder man sig typisk til de føromtalte 10 år.

Det forholder sig dog anderledes i forhold til forbrugslån. På et sådant lån kan du max. få en afdragsfrihed på op til to måneder årligt. Den egentlige afdragsfrihed er dog betinget af lånets løbetid. Derfor er det noget, du er nødsaget til at undersøge på egen hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!