Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Hvad danskerne låner til?

Måske er vi ikke så forskellige dig og mig, som vi lige går og tror. Og det gælder også for lån. Du er sikkert ikke den eneste, der er nysgerrig på, hvad vi danskere egentlig låner penge til. I dette blogindlæg har vi kigget på nogle af de ting, som danske lån bliver brugt til. Der er forskel på, hvad vi låner til i banken, og hvad vi låner til, når der er tale om kviklån og forbrugslån. Det siger lidt sig selv, for med et kviklån er der næppe råd til en stor lejlighed eller et lækkert hus med have. Og heller ikke til en ny bil, men her kan det lade sig gøre med et forbrugslån lige så vel som med et klassisk banklån. Desuden så låner danskerne mere og mere – også uden for bankerne. Det giver rigtig god mening – man har jo kun brug for så mange boliger og biler, men alle fortjener luksus i deres hverdag. Det er også det, dette indlæg kommer til at handle om, for lån der omsættes til alle dine drømme, er bare mere spændende end et realkreditlån nogensinde bliver. Også selvom villa, vovse og Volvo er manges drøm, så stopper de flestes drømme i hvert fald ikke der. Lån på nettet er mere spændende, da hverken du eller jeg skal fortælle, hvad pengene skal bruges til. Men brugt bliver de jo, for ingen låner penge bare for at have dem stående på kontoen. Det er penge, der bliver brugt. Netop fordi ingen skal oplyse, hvad lånene skal bruges til, så er det sværere at undersøge end traditionelle banklån. Bankerne har helt styr på, hvad du bruger pengene på, men der findes ikke en udlåner på nettet i det her land, der spørger så meget som en enkelt person, hvad lånet bliver brugt på. Fælles for disse lån er, at de kan indfri drømme, og de kan standse en pludseligt opstået krise. Det er det, de er til for, men ikke to drømme er ens og heller ikke kriser. Der er mange forskellige slags lån, du kan tage. Hvert lån passer til forskellige situationer. Derfor er det forskelligt, hvad de forskellige lån generelt bliver brugt til, og det er også forskelligt, hvad de er beregnet til. Skal du optage et lån, så tag et, der passer til det, du gerne vil have, så får du det bedste lån til lejligheden.

De helt små lån

De helt små kviklån og SMS-lån bruges til et behov her og nu. Lånene er superhurtige at optage, beløbene er små, pengene kommer rigtig hurtigt, og de skal betales tilbage tilsvarende hurtigt. Med helt små lån menes der lån på op til 10.000 kroner. Det er en type af lån, der typisk vil blive brugt til en pludselig regning eller reparation, der ikke kan vente, en tur til tandlægen, der ikke kan udskydes, en fest, du ikke vil gå glip af, eller et tilbud på elektronik eller tilsvarende, der bare er for godt til at sige nej til. Det er et lån, der er helt perfekt til disse situationer, men ikke til andet. De kan nemlig være dyrere end andre lån på nettet, og det anbefales, at et sådant lån udelukkende bruges i nødsituationer. Fordelen er, at du kan finde gratis minilån – også på mobilen – som førstegangskunde. Skal du bruge for eksempel 3000 kroner på en blikkenslager eller hos tandlægen, så er det en mulighed, du kan overveje. For låner du 3.000 kroner, så betaler du, første gang du låner, kun 3.000 tilbage. Der er ingen renter eller gebyrer.

Afbetaling

Afbetaling er også rigtig populært. Her er det elektronik og hårde hvidevarer, der er i fokus, for det er noget de færreste kan leve uden nu om dage. Du kan i mange forretninger købe den slags varer på afbetaling, og de forretninger har som regel indgået et samarbejde med en internetbank, der gør, at det er muligt for dig. Der er også flere steder på nettet, hvor du kan låne penge, men samtidig kan finde denne slags varer på afbetaling. Fordelen på nettet er, at du får det hele leveret og installeret, og det kan være en fordel, hvad enten det er et nyt fjernsyn eller en fryser. Står man med noget, der skal skiftes her og nu, ville de fleste helt sikkert vælge denne løsning frem for et minilån eller SMS-lån. Denne løsning er billigere, og der er også den fordel, at du ikke skal betale for varen lige så hurtigt, som med den anden type af lån. Men hver person har hver sin smag, og det er op til dig, hvad du vælger.

Kassekredit

En kassekredit kan du oprette både gennem din almindelige bank eller på nettet. Fælles er, at du på dit Dankort eller kreditkort, som for eksempel Visa eller MasterCard, kan bruge flere penge, end der står på kontoen. Du skal have en aftale om dette i forvejen, og der vil selvfølgelig være et loft på, hvor meget mere du kan bruge. Du betaler kun for en kassekredit, hvis du bruger den, ellers er den helt gratis at have. Kassekredit bliver typisk brugt til løbende udgifter, til ekstra regninger, gaver til jul og fødselsdage og den slags. Det er noget, der indgår i det almindelige forbrug, når der er behov for det, og fordelen er, at du ikke skal låne hver eneste gang, du har brug for penge. Ulempen synes at være, at du nemt kommer til at bruge for meget løbende – bare fordi du kan. Har du styr på din økonomi, men ved, der vil komme nogle måneder indimellem, hvor det ikke går så let, så er det en rigtig god måde. Alt efter din økonomi kan du få nogle tålelige renter på en kassekredit, men hver aftale er individuel.

De mellemstore lån

Et mellemstort lån defineres typisk som et lån på op til 50.000 kroner. Det synes de fleste, at der er forholdsvist mange penge. Men det er et beløb, hvor du kan vælge mellem både kviklån og forbrugslån. I dette afsnit kigger vi på kviklån, men der kommer en beskrivelse af forbrugslån under de helt store lån senere, så bare rolig, det bliver du ikke snydt for. På samme måde som de helt små lån, der både kan være kviklån og SMS-lån, kan du låne større beløb som kviklån. Det der adskiller denne slags kviklån fra de små, hurtige lynlån, er, at de ikke skal betales tilbage lige så hurtigt. En løbetid på højst 45 dage for 50.000 kroner ville være helt umuligt, og heldigvis ser firmaerne ligesådan på det. Ellers foregår det på samme måde med en nem og enkelt ansøgning, godkendelse og underskrift. Også her er elektronik i højsædet. Nu er det ikke kun et nyt fjernsyn, men et fjernsyn med lydanlæg eller ligefrem en hjemmebiograf, der er mulig at få fingrene i. Det er også mere end bare en almindelig bærbar, det er lige pludselig toppen på markedet eller gamer-pc, der kan komme med hjem. Det er også her, der begynder at stå rejser på programmet, for med penge i denne størrelsesorden, så er der mere end til bare et kroophold eller en uge uden for sæsonen nede sydpå.

De helt store lån

Du kan låne op til 400.000 kroner på nettet. Ja, det er ikke en slåfejl – det er bestemt muligt at låne så store beløb. Det er med beløb i denne størrelsesorden altid et forbrugslån, og der er både fordele og ulemper ved dem. Den største fordel er, at renterne er lavere end ved de andre typer af lån, samt at løbetiden kan være meget lang. Ulempen er, at du ikke får pengene med det samme. Men der går højst nogle dage og dog ikke uger, som ved den almindelige bank. Det er da nu engang også sjældent, at du skal bruge 400.000 med det samme. Ved de helt store lån skal du forvente at dokumentere, du har en indtægt, der gør, at du kan betale lånet tilbage. Det kan for eksempel være, at du skal indsende dine seneste lønsedler og din seneste årsopgørelse fra SKAT. Der er stadig ikke krav om sikkerhedsstillelse eller krav om, at du skal oplyse, hvad du vil bruge pengene til. Desværre starter forbrugslån ikke ved de samme lave beløb, som de andre lån. Ellers ville man kun tage forbrugslån med de renter. Men til de store ting, så er det ”lånet” at tage, for her bliver de største drømme indfriet. Ved de helt store lån er det en helt anden slags drømme, der bliver realiseret. Det kan være køb af bil, for dem der ikke vil stille sikkerhed i bilen, eller det kan være forbedringer til boligen såsom nyt køkken eller bad, som faktisk er meget dyrere at få skiftet ud, end de fleste lige troede. Det kan også være en tilbygning til huset, så I får det ekstra værelse, I har brug for. Endeligt er det luksusrejserne til de mest eksklusive og eksotiske steder i verden. Så selvom forbrugslån måske ikke er et navn, du forbinder med den slags, så er det de ting, denne slags lån oftest bruges til. Fordi du kan låne så store beløb uden sikkerhed og uden irriterende spørgsmål om, hvad du vil bruge pengene til – om dit nuværende køkken ikke er fint nok, eller om du egentlig behøver 3 uger i Brasilien.

Vi er ikke så forskellige igen

Har du taget et af disse lån eller flere slags, og brugt pengene på det, der er beskrevet her, så er du som de fleste andre. Det er nu rart at vide, at vi har et fælles ståsted, og at det er de samme ting, der tiltaler os i hverdagen. Det er da også rart at vide, at der er folk som mig, der har haft behov for en håndværker, fået en ekstra regning, haft et køleskab der stod af, et vandrør der knækkede, et par hårde måneder hvor kassekreditten var min ven, købt en sprit ny bærbar med det bedste af det bedste og fået et nyt køkken. Men måske skiller du dig ud fra mængden, for du købte en guitar eller byggede en bar i kælderen med pool. Det er helt underordnet, for selvom de fleste drømmer om det samme, så er det, der er fælles for vores drømme, at det er noget, der vil give os glæde og lykke i vores hverdag. Og det er de drømme, vi alle skal leve ud, for ellers risikerer vi at fortryde det senere i livet. Vælger du at låne til at realisere drømme – store som små – så vælg den type af lån, der passer til drømmen. Det får du mest ud af, og drømmen skulle ikke så gerne ende som et mareridt i stedet. Der findes alle typer af lån på nettet, og du finder også dit lån der. For banker er ikke til for at opfylde dine drømme, men det kan internettet hjælpe dig med i stedet. Du kender allerede din drøm, men du skal også vide, hvor meget drømmen koster, så du kan låne det rigtige beløb og med den rigtige type af lån. Selvom drømme ikke kan opgøres i penge, så er det alligevel noget du skal gøre, så du får lånt lige det, der skal til for at leve drømmen og leve i nuet. Med lån på nettet får du samtidig den letteste måde at leve drømmen på. Det er sikkert, nemt og hurtigt, og du vil ikke fortryde, når du endelig får det, du har brug for eller har længtes efter længe. Det er bare at udfylde en ansøgning – og gerne hos forskellige firmaer – og få underskrevet. Så er du i gang før end du aner, for aldrig har det været så nemt og hurtigt at låne til det, som du gerne vil have. Hvad pengene skal bruges til, det kan du stadig holde helt hemmeligt for alle os andre – det er jo dine drømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!