Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Vælg imellem forskellige lån

Hvilke lån kan jeg vælge imellem?

Der findes mange typer lån at vælge imellem, og det kan være svært at overskue. Der er imidlertid syv typer af lån, som du bør kende forskel på. Du kan læse mere om hver af de syv forskellige lån herunder – heriblandt kan du læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige lån.

Forbrugslån i banken

Mange banker tilbyder forbrugslån til kunder, hvor de føler, at der er garanti for at få pengene tilbage. Det betyder, at banken i de fleste tilfælde går ind og vurdere en kundes kreditværdighed, før de giver et forbrugslån.

Hvis du vil have et forbrugslån i banken, er det sandsynligt, at banken gerne vil høre, præcist hvad lånet skal bruges på. Ofte vil banken være mere samarbejdsvillig, hvis det enten er til en investering i noget af værdi, eller hvis pegene skal bruges til noget som skaber værdi – eksempelvis renovation af et rum. Det betyder også, at banken kan være modvillig til at godkendt et lån, som eksempelvis skal bruges på en rejse.

Når du ansøger om et forbrugslån, går banken ind og kigger på din årsopgørelse, og dit forbrug hidtil. Dette kan give en idé om, hvorvidt du vil kunne betale lånet tilbage. Da banker kun låner ud til personer, som de føler sig trygge ved, er renten lavere end for eksempel ved kviklån.

SU lån

Et SU lån er en type af lån, som bliver tilbudt af Staten, som et tillæg til SU’en. Et SU lån udmærker sig især ved at være ekstremt billigt. Man betaler 4% i rente, mens man læser, og omkring 1% i rente, når man er færdig med at læse. Dette gør SU lånet uhørt billigt, men til gengæld er der også krav til, at man skal være studerende for at modtage det.

Hvis en studerende ønsker at modtage SU lån, kan de modtage lige under 3.000 kroner om måneden, mens de læser. Det er dog muligt at modtage ekstra lån, hvis man eksempelvis er forsørger eller har andre forpligtigelser.

Ud over at SU lånet er ufatteligt billigt i rente, så er det også værd at bemærke, at der ikke er nogen stiftelsesgebyrer eller lignende forbundet med lånet. Det er med andre ord gratis at optage et SU lån, og man skal først betale af på lånet, når man er færdig med sit studie.

Kassekredit

Mange danskere har en kassekredit, og selvom mange ikke overvejer det, så er det også en type af lån. Når du har en kassekredit, så giver banken dig til enhver tid mulighed for at låne et beløb, som de har fastsat.

Fordelen ved en kassekredit er, at banken ikke blander sig i, hvad lånet skal bruges til. Det betyder også, at renten typisk er en smule højere end på et almindeligt banklån.

Mange danskere er glade for at have en kassekredit, da det er en økonomisk sikkerhed, som kan benyttes i nødsituationer, eller hvis kontoen er ved at være tom i slutningen af måneden.

Realkreditlån

Realkreditlån er den almindelige måde at finanserne boligkøb i Danmark. Du kan typisk få et realkreditlån, som dækker op til 80% af boligens værdi. Resten af beløbet skal du enten selv finansiere, eller også skal du tale med banken om at finansiere resten.

Huslån

Et huslån er som nævnt ovenover et lån, som banken giver til at finansiere en andel af en boligs værdi. Banken vil typisk kræve, at du selv betaler 5% af boligens værdi. Det vil sige, at banken kan finansiere op til 15%, mens realkreditforeningen finansiere resten.

I forbindelse med et huslån er det vigtigt at være opmærksom på, at renten i banken typisk er en del højere end i realkreditforeningen. Man kan derfor spare mange penge, hvis man selv kan betale 20% af boligens værdi.

Billån

Hvis din økonomi er god og stabil, så har du også mulighed for at få et billån i banken. Det er typisk nemmere at få et billån end et forbrugslån i samme størrelse. Dette skyldes, at banken har bilen som pant for den lånte værdi, og dermed har en lavere risiko. Den lavere risiko betyder desuden også, at renten i mange tilfælde er lavere.

Hvor mange penge du kan låne til bil afhænger i høj grad af din indtægt og økonomiske situation. Hvis dine ansættelsesforhold eksempelvis har været løse, så kan det være svært at få et billån. Det kan ligeledes også vise sig at være vanskeligt, hvis du er meget ung.

Kviklån

Kviklån er typisk mindre lån, som bruges til forbrug. Der findes efterhånden mange bureauer, som tilbyder kviklån, og det er ikke svært at blive godkendt til kviklånene.

Når du tager et kviklån, så skal du ikke redegøre for, hvad du vil bruge penge til. Til gengæld er der ofte en høj rente, som du skal betale for lånet. Den høje rente på kviklån skyldes desuden også, at et kviklån typisk er et meget kortsigtet lån. Det er eksempelvis ikke ualmindeligt, at et kviklån løber over 14-30 dage, hvorefter det skal betales tilbage.

Du kan ofte blive godkendt til et kviklån på få minutter, hvis du går online, selvom de forskellige långivere ofte har individuelle krav – eksempelvis alderskrav, som kan variere.

SMS lån

SMS lånet er en afart af kviklånet, hvor du kan optage et lån ved at sende en SMS. Denne type lån kræver som regel, at du allerede er godkendt hos udlåneren. Du kan for eksempel være godkendt, hvis du tidligere har lånt penge der, og betalt dem tilbage.

Ligesom kviklånet er der typisk en høj rente på et SMS lån. Til gengæld er det ufatteligt nemt, og der er ingen, som blander sig hvad pengene skal bruges på. Mange danskere anvender disse typer af lån til at gøre deres økonomi mere fleksibel. Der er høje renteudgifter, men dette er typisk for lån, hvor man ikke stiller nogen garanti for, at lånet kan blive betalt tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!