Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Hvorfor bliver låneansøgninger afvist?

Hvorfor bliver min låneansøgning afvist?

Oplever du at du gang på gang får afslag på dine låneansøgninger? Ét af de mest frustrerende aspekter ved dette er at du ikke får en begrundelse for afslaget.

Derfor kan du sagtens ende med at gå rundt og være frustreret over dette. Er det noget, du oplever, så er det en god idé at undersøge de mest hyppige årsager til at en låneansøgning bliver afvist.

Husk på at det er en forretning at agere långiver

At låne penge ud er ikke velgørenhed. Det er ren og skær forretning. Derfor er det vigtigt, du tænker på dette, når du skal optage et lån. Det er nemlig ikke muligt for dig at undgå, at betale for det.

Har du med i baghovedet, at en långiver er en forretning, så er det typisk nemmere at få en forståelse for hvad der ligger til grund for dine afvisninger.

Hvad er typiske årsager til en afvist låneansøgning?

Du bliver altid kreditvurderet i forbindelse med en låneansøgning. Viser denne sig som negativ, så er det ikke muligt at få bevilget et lån. Derfor er en dårlig kreditværdighed den mest typiske årsag til en afvisning.

Det vil medføre at du placeres i en såkaldt risikogruppe. Sker dette, så skyldes det at der er stor risiko for, at låneansøger vil misligholde lånet. De to hovedårsager til dette er som følgende:

1. Hvis du står registreret som dårlig betaler i RKI

Hvis du står anført som dårlig betaler i et register som RKI (Ribers Kredit Information), så er dine muligheder for at optage lån meget begrænset. Med en sådan registrering beviser du at din kreditværdighed ikke er god.

Som låntager har du stort set ingen mulighed for at optage et lån, hvis du står i RKI eller i Debitor Registeret. Du skal ikke gøre dig forhåbninger om, at du kan slippe gennem nåleøjet, da det altid er noget, der tjekkes.

2. Hvis din indkomst er for lav

Din indkomst er yderst afgørende i forhold til dine muligheder for at låne penge. Det er noget, der altid noget vil blive undersøgt, når du skal optage et lån. De vurderer nemlig om du har råd til at betale dine afdrag.

Er din indkomst for lav, så kan du ikke få lov til at låne de penge, du gerne vil. Du kan dog låne penge hos en långiver på nettet, uanset din indkomst, men du kan dog ikke låne alle beløb, hvis din indkomst er lav.

3. Hvis du har eksisterende gæld

Hvis du har eksisterende gæld til samme eller andre långivere, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at denne er indfriet, inden du sender en ansøgning om et nyt lån. Det kan nemlig være afgørende for en accept.

Vil du gerne være sikker på, du bliver godkendt til et givent lån, så skal du sikre dig, at du ikke står i RKI, at du har en indkomst, der passer til det ønskede lånebeløb, og at du ikke har en eksisterende gæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!