Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Det rette kviklån for dig

Hvornår er et kviklån det rette valg?

Kviklån er både berømt og berygtede. Derfor er der også mange danskere, som er meget i tvivl, når de overvejer et kviklån. Det kan være svært at vurdere, hvornår et kviklån er det rigtige valg. Der kan imidlertid være situationer, hvor er kviklån er det rette valg. Vi har samlet nogle gode råd her på siden, som hjælper dig med at vurdere, om du træffer en rette beslutning.

Det er vigtigt at huske på, at et kviklån blot er et kortsigtet lån, som derfor har en højere rente. Det betyder også, at du fra starten kan udregne, hvor meget du i alt kommer til at betale. I sidste ende er det altså blot et spørgsmål om at vurdere, om du synes renterne er den komfort værd, som lånet giver dig. Hvis enkelheden ved lånet ikke er renterne værd, så er et kviklån med andre ord næppe det rigtige for dig.

I forhold til kviklån bør du især være opmærksom på, at de ikke er uoverskueligt dyre, hvis blot du betaler lånet tilbage som aftalt. Kviklån bliver først dyre for alvor, hvis du ikke kan overholde dine aftaler, så der kommer ekstra renter og gebyrer på.

Er du blevet afvist andre steder?

Før du overvejer et kviklån, er det en god idé at undersøge dine andre muligheder. Det betyder blandt andet, at du bør henvende dig i din bank for at høre, om du måske kan få kredit eller et forbrugslån. Det er vigtigt at være opmærksom på, at et kviklån oftest er den dyreste løsning, men sådan er det ikke altid.

Hvis du overvejer et kviklån, bør du dog alligevel undersøge alle muligheder, inden du træffer en beslutning. Sammenlign udgifterne ved forskellige lån, og find ud af, hvor du billigst kan få lov at låne penge.

Du kan også eventuelt overveje at låne hos en ven eller en fra familien. Du bør dog være opmærksom på, at dette kan skabe splid i længden – især hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden. Det er ofte problematisk at låne fra folk, som man kender, så tænk dog godt om, inden du træffer en endelig beslutning med hensyn til lån.

Kan udgiften udsætte?

Kviklån bruges i rigtig mange tilfælde til forbrug, og det er der heller ikke noget galt med. Hvis du overvejer et forbrugslån, så er det vigtigt, at du kender de præcise udgifter, så du er helt sikker på, at de er renterne værd.

Hvis du synes, at renterne er meget dyre, så kan det ske, at du skal overveje om udgiften kan udsættes. Det kan tage lang tid at spare op til en ting, som man ønsker sig, men til gengæld skal du ikke betale renter for dit køb. I sidste ende er dette dog en smagssag, og mange synes, at det er renterne værd, hvis de kan få en ting som du ønsker sig med det samme.

Drømmer du eksempelvis om en ny telefon, kan du også overveje at undersøge, om forhandleren har en afbetalingsordning. Det er imidlertid vigtigt, at du får sammenlignet denne ordning med de lån, som også er på området. Nogle forhandlere kræver nemlig en rente, som er meget høj, hvilket kan betyde, at der findes lån, som er billigere.

Hvordan bliver tilbagebetalingen?

Før du tager et kviklån, bør du også have styr på din tilbagebetaling. Det er aldrig en god idé at tage et kviklån, hvis det er til at sponsorere et permanent overforbrug. Det er eksempelvis en dårlig idé at låne, hvis du selv ved, at årsagen er, at du bruger for mange penge til dagligt. Hvis du bruger lånet til at sponsorere et overforbrug, så har du nemlig meget ringe muligheder for at betale lånet tilbage.

Når du tager kviklånet, skal du have det fulde overblik over tilbagebetalingen. Det betyder blandt andet, at du skal vide hvor mange måneder du bruger på at betale tilbage, og hvor meget du skal betale tilbage hver måned. Det er vigtigt, at du er helt sikker på, at du kan betale det skyldige beløb hver måned. Som tidligere nævnt bliver et kviklån først rigtig dyrt, hvis du ikke kan betale det tilbage.

Hvis du skulle opleve problemer med tilbagebetalingen undervejs, kan det ofte betale sig at kontakte udlåneren. De er ofte til at snakke med, og kan muligvis overtales til, at du ikke afdrager en måned, hvis din økonomi er meget presset. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke er en selvfølgelig, at udlåneren går med til en sådan aftale. I sidste ende kan der nemlig være rigtig stor forskel fra udlåner til udlåner.

Kan det betale sig?

Mange overvejer ligeledes at tage et lån, fordi de ikke kan betale en regning. Der kan være situationer, hvor det er kritisk – eksempelvis hvis der bliver lukket for el, vand eller varme. Omvendt kan der også være andre situationer, hvor det ikke kan betale sig.

Hvis du overvejer at tage et kviklån for at betale en regning, så skal du i første omgang vurdere, om det overhovedet kan betale sig. Hvis du ikke betaler en regning, vil du i første omgang modtage en rykker, hvor der er et gebyr på 100 kroner. Dette gebyr kan meget vel være lavere end renten på lånet, og i så fald kan det ikke betale sig at tage et lån for at betale regningen.

Har du modtaget adskillige rykkere, vil næste skridt med stor sandsynlighed være inkasso. Her er der ofte et gebyr på omkring 600 kroner, hvilket omvendt betyder, at det ofte godt kan betale sig at låne.

I sidst ende handler et kviklån om simpel matematik. Du skal overveje om kviklånet enten kan betale sig, fordi det giver dig en ekstra komfort, eller om det kan betale sig rent økonomisk, fordi du sparer penge fra en anden udgift. Mange danskere er glade for deres lån, men der er også nogen, som kæmper for at betale tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!