Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Lån når man er ung eller studerende – det er ikke umuligt

Jeg ville ønske, jeg havde haft de samme muligheder i min studietid, som der er i dag. Der var ikke altid megen plads og rum til fest og farver, for budgettet var stramt i mange af årets måneder. Så det var et spørgsmål om at balancere husleje, shopping, bøger, fester, rejser og gaver, og tit stod jeg i en situation, hvor jeg måtte vælge noget socialt fra, selvom næste måned så meget bedre ud økonomisk. Jo, mine forældre støttede mig så godt, de nu kunne, men de havde heller ikke økonomien til at spæde til på månedlig basis. I sidste ende var det deres penge, og selvfølgelig skulle de ikke forsørge mig, nu jeg for længst var flyttet hjemmefra. Jeg startede på et kollegieværelse, men flyttede senere sammen med en god ven. Huslejen var stort set den samme, men det var et skridt i den rigtige retning, at der ikke længere skulle være hængelås på køleskabet, og at køkkenet var rent og pænt hele tiden. Men det gik, jeg overlevede, jeg læste og fik min SU. Jeg havde et studiejob, og jeg arbejdede ekstra på de tidspunkter, hvor resten af Danmark holder ferie. Hvad jeg ikke ville give for at det var mig, der igen var studerende nu. Med muligheden for at tage et lån – måske bare et lille et – så jeg kunne have taget med til den der fest, kommet på sommerferie eller bare kunne bruge penge på andet end bøger, husleje og en gennemgående menu bestående af pasta og havregryn.

Alt det, jeg gerne ville

Mine forældre var søde og betalte gerne for togbilletten, når jeg skulle hjem på weekend hos dem. Men det var ikke altid den slags rejse, jeg gik og drømte om. Ikke at det ikke var gode weekender og helligdage med mors gode mad og adgang til vaskemaskine og den slags luksus, men jeg har altid godt kunne lide at stå på ski. Men skiferier var der ikke mange af for mit vedkommende. Højsæsonen for ski ligger meget upraktisk ved semesterstart, og bøgerne kunne jeg jo ikke undvære på nogen måde. Jeg var da så misundelig på dem, jeg læste sammen med, som havde penge til den slags hele tiden. De fik ikke højere SU, end jeg gjorde, ikke engang dem alle sammen havde studiejob, men de kom fra familier, der havde noget mere på kistebunden end min. Det lød som sjove ture, og jeg ville gerne have været der. Nu har jeg alle muligheder, og jeg tager afsted med familien hvert år. – Vil ikke undvære det for noget som helst i hele verden.

I dag kan du låne pengene

Bare fordi du er und og studerende, er ikke ensbetydende med, at du ikke er ansvarlig. Du kan låne penge, så snart du er fyldt 18 år, for så er du ”rigtig” voksen. Havde jeg haft mulighederne for at tage lån den gang – bare ind imellem – så havde jeg gjort det. Lånt til en skiferie og bare taget af sted. Eller givet mine kære de gaver, jeg gerne ville, men som jeg ikke havde mulighed for den gang. Jeg ville benytte mig af muligheden for at tage et kviklån, et lille beløb, jeg kunne betale af på løbende eller næste gang, jeg fik løn og SU, og pengene var brugt til en tur ned af løjperne i Alperne. Til noget afterskiing også, for det hører sig ligesom til. Jeg sad og tænkte på min studietid den anden aften, og så besluttede jeg mig til at sætte mig ind i markedet, og jeg måtte selvfølgelig videregive min nye viden til alle jer. Selvom du er ung, så kan du sagtens tage et lån. Selvom du er på SU, så kan du sagtens tage et lån. Og selvom du kun er 18, 19, 20 eller under 25, så kan du sagtens tage et lån. Det var meget forenklet, men jeg kan nu engang godt lide at starte med konklusionen, og så kan detaljerne komme til bagefter. Så ved I noget om, hvad det næste afsnit kommer til at handle om.

Lån til unge og studerende

Jeg blev overrasket over hvor mange firmaer, der tilbyder lån på det danske marked. Jeg søgte på nettet og fandt rigtig mange, så I kan nemt gøre det samme, også selvom I som jeg ikke er helt super gode venner med jeres computer (ja det var ikke det mest udbredte i min studietid endnu). Alder kan gøre en forskel på, hvor du kan låne penge henne. Igen, så skal du være minimum 18 år gammel for at låne, men firmaerne kan selv vælge, at deres aldersgrænse for et lån skal være højere. Den højeste minimumsalder jeg faldt over var 25 år, så er du fyldt 25, så ligger hele markedet åbent for dig. Er du under, så indskrænkes dine muligheder, men du kan sagtens finde firmaer, hvor alder på ingen måde er en hindring. Bare undersøg firmaet før du søger, ellers får du bare et afslag og skal søge igen et andet sted. Det er spild af tid. Andre steder har din indtægt betydning – Altså SU er ikke nok for dem. Deres valg, men jeg tænker, at du tager en uddannelse for at bruge den og for at tjene penge bagefter. Men det er jo selvfølgelig bare min holdning. Heldigvis er der også firmaer, hvor SU er helt ok, eller hvor SU og studiejob er ok. Så du kan sagtens finde et sted, hvor din alder og din SU ikke er et problem, så du også kan få et lån.

At låne pengene i banken

Ja, dette er også noget nemmere, end da jeg læste. Dengang var der kun bankerne, der bestemt ikke så på studerende og unge som et aktiv – tværtimod. De havde ingen forestilling om, at jeg ville eller kunne betale tilbage (men selvfølgelig kunne jeg det), og de kunne ikke se, at min uddannelse bagefter ville føre til arbejde og en indtjening, der var noget højere end SU. Desuden skulle alt forklares. Hvorfor jeg ville låne, hvorfor så stort et beløb, og hvad jeg skulle bruge pengene på. De var ikke enige med mig i mine planer. Det var altid et nej. Eller i det mindste en antydning om skrappe krav og høje renter, hvis de skulle give mig enten et lån eller en kassekredit. Jeg gav hurtigt op og var temmelig træt af banker generelt. Men da ingen kan have deres penge gemt i madrassen, havde jeg selvfølgelig en bankkonto som alle andre. Nu hvor min situation er anderledes, så ser de på mig med helt andre øjne. Deres valg og deres tab.

At låne på nettet

Se lige pludselig er lån blevet både nemt og hurtigt. Jeg tænkte først, at der måtte være en masse skjulte fælder ved det, – for er noget så godt, så er det sjældent sandt. Men der blev jeg positivt overrasket. På nettet findes et utal af firmaer, hvor du kan låne penge, og der er også firmaer, der gerne låner til dig, som er ung eller studerende. Der er rigelige muligheder.

Alle steder foregår det at låne på samme måde:

  • Du søger om lånet ved hjælp af en ansøgning online.
  • Du får svar, om du er godkendt.
  • Du underskriver selve aftalen med NemID.
  • Du får pengene.
  • Du betaler tilbage løbende, som det fremgår af aftalen.
Det er faktisk det. Og det er meget begrænset, hvad du skal oplyse om dig selv. Dette er sådan noget som navn, adresse, telefonnummer, mailadresse og CPR-nummer. Du skal nemlig bo fast i Danmark for at kunne låne, og CPR-nummeret bruges til dette og til at sætte pengene ind på din Nemkonto. NemID sikrer din identitet, så ingen kan optage tilfældige lån i dit navn, og siderne krypteres som en ekstra sikkerhed. Endnu bedre er, at der nu også findes muligheder for at låne med din mobiltelefon. SMS-lån hedder det. Så kan du låne, når du er på farten og ikke lige har den bærbare med. På mobilen kan du ikke låne så meget, som du kan på nettet, så det er en måde at låne på, der kan passe rigtig mange studerende. Der findes endda mobillån, som er gratis. Du kan låne, og derefter betale det helt det samme beløb tilbage. Ingen renter eller gebyrer. Det giver muligheder, hvis pengene mangler nu, men du får løn eller SU senere på måneden.

Brug pengene, som du har lyst

Der er ingen – overhovedet ingen – der spørger, hvad du skal bruge pengene til. Det er det bedste ved de her lån. Brug dem til hightech, fester, kedelige lærebøger, ekstra regninger eller tag på skiferie hvert år. Du vælger det helt selv, som jeg ville have gjort. Wow… tænker jeg bare, aldrig mere de irriterende spørgsmål fra lidt for kække bankfolk igen. Den er dog god nok. Det står på alle deres hjemmesider, og for en god ordens skyld har jeg selvfølgelig kigget rigtig mange ansøgningsskemaer igennem. Så du kan være helt sikker på, at det passer. Heller ikke i lånevilkårene står der noget om, at du skal oplyse om formålet med at låne. Det er så genialt, og jeg blev bare begejstret. Prøv at undersøge det selv, du vil ikke blive skuffet.

Hvor meget du kan låne

Ja, du kan låne flere hundredetusinder, eller du kan låne en plovmand. Det giver et hav af muligheder, og der er virkeligt lån til ethvert behov. Nu er det nok de færreste unge, der lige låner formuer, men det er da en mulighed, hvis du skal læse noget, hvor der er brugerbetaling, så du kan komme ind på drømmeuddannelsen. Mulighederne for studerende, som jeg ser det, er de mindre lån til de tunge måneder. Da du ikke skal oplyse, hvad du skal låne til, så er de tunge måneder din vurdering. Det kan jo være skiferien, men også mindre sjove ting som regninger eller besøg hos tandlægen.

Løbetid

Løbetid er noget, du kan justere på, når du optager et lån på nettet. Jo længere løbetid, jo mindre betaler du hver måned. Det passer generelt godt med livet som studerende, for pengene kan jo være små helt generelt, men et mindre beløb kan alle overskue at skulle af med hver måned – uden det vælter budgettet. Er du ved at være færdig med studierne, så vælg med fordel et sted, hvor du frit kan indfri lånet. Dermed kan du hurtigt betale det hele af, når du har fået dit eksamensbevis og begynder at få løn. Så skal du ikke trækkes med lånet i længere tid end højst nødvendigt.

Ville jeg bruge det her selv?

Ja, ja og ja det ville jeg helt sikkert. Selv da jeg var studerende og ung. Har jeg brugt det? Ja det har jeg, og jeg fik pengene samme dag, som jeg underskrev aftalen. Det var en vildt fed følelse, at det gik så stærkt, og jeg troede faktisk, det bare var et reklamestunt, som firmaerne brugte for at lokke folk som mig til at låne. Men den var god nok, og I har nok gættet, at turen gik til Alperne i februar måned, jeg nød hele turen, som jeg kunne strække til 14 dage i stedet for en uge, fordi jeg tog et lån. Lånet er for mit vedkommende betalt ud inden et år. Så jeg forestiller mig bestemt, det er noget, jeg vil gøre igen til næste februar, så jeg kan komme af sted igen. Får jeg råd til det, så betaler jeg bare lånet ud inden løbetiden er gået. Det har jeg sikret mig. Så lev din drøm, og gør det, mens du er ung. Det er stadig sjovt at stå på ski, men jeg ville ønske, jeg havde haft muligheden for at gøre det gennem hele min studietid også. For det er det, der giver mig et kick. Med de muligheder, der er i dag, så kommer jeg aldrig til at misse en løjpe igen. Lån på nettet er kommet for at blive, og jeg er helt sikkert blevet fan af denne type af lån. For de er ligeglade med om min passion er at stå på ski hver vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!