Ekspertlån

Lån fra 3.000 til 75.000,- kr

 

trustpilot-5-star

9,6 ud af 10

Ansøg om lån nu

Sådan betaler du nemt og hurtigt et lån tilbage

Sådan betaler du nemmest et lån tilbage

Der kan være mange grunde til, at man vælger at tage et lån, men én ting som aldrig ændrer sig, og det er, at lånet skal betales tilbage. Mange oplever problemer med tilbagebetalingen, og det er uheldigt, da det ofte betyder ekstra renter og gebyrer.

Heldigvis behøver det ikke være svært at betale et lån tilbage, så derfor har vi samlet nogle gode råd, som kan hjælpe dig til at gøre tilbagebetalingsperioden nemmere.

Vælg et lavere afdragsbeløb

Når du optager lånet, så får du ofte mulighed for at vælge, hvor meget du vil afdrage med om måneden. Mange bliver fristet til at vælge et højt afdragsbeløb, så der kommer færre renter på lånet, men det er ikke nødvendigvis en god idé.

Hvis det er et større lån, så er det sandsynligt, at der vil komme uforudsete udgifter i tilbagebetalingsperioden. Her er det vigtigt, at du har råd til at betale for sådanne udgifter ved siden af dit afdragsbeløb. Derfor er det sjældent en god idé at vælge det højst mulige afdragsbeløb, da du i virkeligheden risikerer enten at komme bagud med afbetalingen, eller i værste fald at måtte optage endnu et lån.

Overvej grundigt, hvor stort et afdragsbeløb du vælger. Du kan måske spare på renterne, hvis du afbetaler hurtigt, men er besparelsen så stor, at det er risikoen værd.

Planlæg dine afdrag og læg et budget

Når du har taget lånet, så ved du også, hvornår du skal til at betale af på det. Planlæg dine afdrag, så du ved præcist hvornår de ligger, og hvor mange måneder, som du skal bruge på at betale af.

Det kan være en enorm hjælp, hvis du lægger et månedligt budget, hvor du kan se, hvor meget du har tilovers, når du har betalt dit afdrag. Husk på, at du bør prioritere gælden højt – den kommer eksempelvis forud for alle fornøjelsen.

Et budget hjælper dig med at skabe overblik, hvilket i sig selv kan være en kæmpe hjælp, når det handler om at betale en større eller mindre gæld tilbage. Mange lån bliver nemlig først rigtig dyre, hvis man ikke kan overholde afbetalingerne.

Husk de specielle begivenheder

De måneder, hvor der er specielle begivenheder, er oftest der, hvor det er svært at få afdraget på gælden. Heldigvis er dette noget, som du kan forudse og derfor håndtere.

Hvis du afbetaler på en gæld, så er det sandsynligt, at din økonomi er lidt mere stram end almindeligvis. Dette kan vise sig at være et problem i forbindelse med specielle begivenheder – eksempelvis julemåneden eller i måneder, hvor én af børnene har fødselsdag. Selv en økonomi med stort overskud kan skride i disse måneder, så derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom.

Heldigvis er det muligt at forudse de måneder, hvor der er ekstra udgifter på grund af begivenheder. Her der det vigtigt, at du kompensere ved at spare ekstra op i de foregående måneder. Dette er også én af grundende til, at det er så vigtigt at lægge et budget, når du afdrager på et lån.

Hvis det ikke er muligt for dig at spare så meget op som du ønsker, så kan det være nødvendigt at prioritere. Det behøver eksempelvis ikke være gavens størrelse, som bestemmer kvaliteten af en juleaften. Ligeledes kan man også sagtens holde en fødselsdagsfest, hvor menuen er beskeden, men hyggelig.

Der er ingen skam ved at have en stram økonomi, mens det aldrig er en god idé at leve over evne, fordi man vil opretholde facaden.

Kontakt udlåner, hvis der er problemer

Selv alverdens planlægning kan ikke altid redde dig, og du kan sagtens ende i en situation, hvor det viser sig, at din nuværende tilbagebetalingsplan er urealistisk. Det kan eksempelvis ske, at du mister dit job uden varsel, hvilket betyder, at din økonomiske situation er fuldstændig forandret.

Hvis du står i en situation, hvor du ikke længere kan afdrage som planlagt, så er det ekstremt vigtigt, at du tager kontakt til din udlåner. Din udlåner er interesseret i at få sine penge igen, men har med garanti også erfaring for, at sandsynligheden er størst, hvis de samarbejder med låner. I langt de fleste situationer vil du opleve, at udlåner er forstående i forhold til at omlægge lånet, så afdragene bliver sat ned.

Når du låner penge, er det vigtigt, at du ikke betragter långiveren som en fjende. De er ofte langt mere samarbejdsvillige, end man umiddelbart tror.

Spørg om hjælp

Hvis du ikke er en haj til privatøkonomi, så kan det være en god idé at spørge om hjælp hos en der er. Har du fået dit lån i banken, kan du ofte spørge dem om hjælp til at lægge et budget, som du kan overholde og i øvrigt få styr på din økonomi.

Det er også muligt, at du kender en ven eller et familiemedlem, som er god til at lægge budgetter. Her er det også muligt at spørge om hjælp, hvis du er mere komfortabel med dette. Et godt budget kan være en god måde at reducere stress og få mere ud af dine penge.

Nyd når lånet er betalt tilbage

Selvom det ikke er sjovt at skulle afdrage på et lån, så er det en dejlig følelse, når hele lånet er betalt tilbage. Sørg for at nyd denne følelse.

I sidste ende er det ikke så vigtigt, om du bruger et par måneder fra eller til på at betale et lån tilbage. Det vigtigste er bare, at du ikke stresser dig selv eller din økonomi for meget, mens du afdrager på lånet. Husk på at der heldigvis er andre og vigtigere ting i livet end lån. Det bedste råd er dog, at du altid bør overveje det grundigt, før du optager et lån til at starte med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!